Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται να διαθέσει εφέτος περίπου 220 δισεκατομμύρια ρούβλια (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που προβλέπει να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου, δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στην πόλη Γευγελή με την εκεί επιχειρηματική κοινότητα, σημείωσε ότι τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από τη νέα φιλία με την Ελλάδα, θα γίνουν ορατά ακριβώς εκεί, στην Γευγελή, όπου με τη συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει αυτά να πολλαπλασιαστούν.

Tags:

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ότι η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαιοειδών στην Ουκρανία, όπως και ότι απαγορεύει επίσης τις εισαγωγές μιας σειράς ουκρανικών προϊόντων.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

Οριακή άνοδος στις τιμές των ομολόγων παρατηρήθηκε σήμερα με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετους ομολόγου να «επιστρέψει» στο 3,31% από 3,33% χθες.

Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Μοτοδυναμικής, τη διαγραφή μετοχών της Μινωικές Γραμμές, την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας της Δυναμική, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Καραμανώφ και την επιβολή προστίμων ύψους 85.000 ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή συνεδρίαση του.

Σήμερα στη στήλη money money σχόλια για την αγορά του χρηματιστηρίου, τις συστημικές τράπεζες και γενικότερα την οικονομία της χώρας, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα εισηγμένων, όπως του Ελλάκτωρα, της Έλαστρον, της Πλαστικά Θράκης και της Έλτον Χημικά

Ήπια υποχώρηση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ήπιες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,00%.

H τιμή του πετρελαίου brent αυξήθηκε σήμερα πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι (στο υψηλότερο επίπεδο του 2019), ενισχυόμενη από τη σταθερή ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού που διέψευσαν τις προσδοκίες και έδωσαν το μήνυμα ότι η ζήτηση είναι σταθερή, ενώ η παγκόσμια προσφορά παραμένει σφιχτή.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα αφού ανήλθαν σε υψηλό οκτώ μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς αναλυτές δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για ανάκαμψη στην Κίνα παρά την καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση του ΑΕΠ για τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία το πρώτο τρίμηνο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ