Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, της UBS, απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ο αυξανόμενος προστατευτισμός πιθανόν να έχει ήδη κάποια αρνητική επίδραση στους δείκτες οικονομικού κλίματος παγκοσμίως, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη σύνοδο της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής (IMFC) στην Ουάσιγκτον.

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή και σημαντικές εισηγήσεις υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι εργασίες και του δεύτερου Ετήσιου Συνεδρίου για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018. Για δεύτερη χρονιά το Χρηματιστήριο φιλοξενεί και στηρίζει το συνέδριο Αλφαβητισμού, τόνισε ο πρόεδρος των ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης.

Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθώς ο τζίρος ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι τιμές πιέστηκαν, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να αυξηθεί στο 4,07% από 4,01%. Σε υψηλό διμήνου το δολάριο.

Πτώση κατέγραψε η σήμερα χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 6,18%. Εβδομαδιαία κέρδη 4,16%.

Περίπου 413 δισ. ευρώ ετησίως είναι η φορολογία των οχημάτων που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 κρατών, ποσό που είναι αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά,  σύμφωνα με τον φορολογικό οδηγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) του 2018, ο οποίος περιέχει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τη φορολογία των μελών- κρατών.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην αρχή της συνεδρίασης, ολοκληρώνοντας μια ισχυρή εβδομάδα, καθώς το ράλι στα εμπορεύματα εξασθένησε οδηγώντας σε κατοχύρωση κερδών στις μετοχές των μεταλλευτικών μετοχών.

H κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) δεν βιάζεται να τροποποιήσει την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της που βασίζεται στα αρνητικά επιτόκια, δήλωσε ο πρόεδρός της Τόμας Τζόρνταν, μετά την υποχώρηση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου στο χαμηλότερο επίπεδο τριών και πλέον ετών.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ