Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει στο 3,82% -λίγο πάνω από το ιστορικό χαμηλό του 3,81%- από 3,86% που διαπραγματευόταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,22%. Σε πτώση το ευρώ.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος με τον τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Εθνικής του ΟΛΠ και της Alpha Bank.

Οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, καθώς η χώρα πορεύεται προς εκλογές, ενώ τα ιταλικά ομόλογα δέχθηκαν πλήγμα, λόγω ανησυχιών για τις προοπτικές του αξιόχρεου της χώρας εν όψει της αξιολόγησης που θα κάνει ο οίκος Fitch την επόμενη εβδομάδα.

Με πτώση ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από την ανακοίνωση αδύναμων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Κίνα, με τις τραπεζικές μετοχές και τον γερμανικό δείκτη DAX να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Οι τιμές των μετοχών τόσο της Deutsche Bank όσο και της Commerzbank είναι χαμηλές, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να εξαγοραστούν από μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γεργκ Κούκις σε δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα η Sueddeutsche Zeitung.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Πέμπτη από το κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου Amazon.com ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την κατασκευή δεύτερης έδρας στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των αντιδράσεων τοπικών πολιτικών και οργανώσεων, προκάλεσε πολιτική αναταραχή σ' όλη τη Νέα Υόρκη, με υποστηρικτές και αντιπάλους της συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και της Πολιτείας και του δήμου Νέας Υόρκης να ανταλλάσσουν κατηγορίες.

Tags:

Έκκληση προς την Ευρώπη να επιδιώξει εκ νέου την οικονομική σύγκλιση μεταξύ Βορρά και Νότου, η οποία αφέθηκε στην άκρη στην προσπάθεια διάσωσης της Ευρωζώνης, απηύθυνε χθες βράδυ η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς εφαρμόζονται οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν, αλλά και η μείωση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Η κατασκευή του αγωγού Turkish Srteam-2 μπορεί να ξεκινήσει εφόσον θα υπάρξει ζήτηση και οι απαιτούμενες συμφωνίες, δήλωσε ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, μετά την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ