Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω περιορισμένου τζίρου.

Οι αμερικανικές αιτιάσεις για τα γερμανικά και ευρωπαϊκά πλεονάσματα είναι «εντελώς παράλογες», υποστηρίζει ο Ντένις Σνόουερ, διευθυντής του Ινστιτούτου της Παγκόσμιας Οικονομίας στο Κίελο, σύμφωνα με δημοσίευμα του DW.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές και οδήγησαν τη χρηματιστηριακή αγορά σε πτώση, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,60%. Στο 1,24% οι εβδομαδιαίες απώλειες, στο 4,85% από τις αρχές του έτους.

Αίτηση έκτακτου ελέγχου στον αρμόδιο δικαστή για τα Folli-Follie αποφάσισε να υποβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα ενέκρινε το αίτημα της Nissos Holdings για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών του Κορρέ, ενώ επέβαλε 50.000 ευρώ στην Ιντρακόμ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία και δεσμεύθηκε να επιβάλει περαιτέρω δασμούς εάν η ασιατική χώρα προχωρήσει σε αντίποινα.

Πτώση σημειώνουν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και αναμένεται να ολοκληρώσουν με απώλειες την εβδομάδα, ενώ το δολάριο ανήλθε σε υψηλό επτά μηνών, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη λίστα των κινεζικών προϊόντων που μπαίνουν στο στόχαστρο στο πρώτο κύμα των δασμών που έχουν ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε σήμερα ότι οι εισαγωγικοί δασμοί που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απειλούν να υπονομεύσουν το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, να υποκινήσουν αντίμετρα από τις άλλες χώρες και να βλάψουν τελικά την αμερικανική οικονομία.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, δεύτερη με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να διασπάσει τις 770 μονάδες και να κλείσει με σημαντικά κέρδη.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ