Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Πτωτικά κινήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 630 μονάδων. Πιέστηκαν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Motor Oil, της Μυτιληναίος, της Jumbo και των ΕΛΠΕ.

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό σχεδόν εβδομάδας μετά τη χθεσινή βουτιά των αμερικανικών μετοχών, οδηγώντας τις αποδόσεις των πενταετών αμερικανικών τίτλων στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Το χθεσινό μαζικό ξεπούλημα στην Wall Street οδήγησε σε απώλειες τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών να ηγούνται της πτώσης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου επέκτειναν τις απώλειές τους και η Royal Dutch Shell κατέγραψε βουτιά εν μέσω δημοσιευμάτων για πιθανή εξαγορά.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν σήμερα οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις εναντίον των ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι προστατεύει τα προσωπικά συμφέροντά της, παραμελώντας τον ηγετικό ρόλο της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα να μην αυξήσει τα επιτόκια, εντείνοντας τις άνευ προηγουμένου πιέσεις του στη Fed, η οποία κατά πάσα πιθανότητα σκοπεύει να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση την Τετάρτη.

Tags: ,

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ