Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Μια Rolls Royce Ghost, μια Porsche Panamera και τουλάχιστον άλλα πέντε πολυτελή οχήματα που ανήκουν στον δισεκατομμυριούχο κοσμηματοπώλη Νιράβ Μόντι και τις εταιρείες του ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε η ινδική υπηρεσία κατά του οικονομικού εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη ύψους 1,8 δισ. δολαρίων σε βάρος της κρατικής τράπεζας Punjab National Bank.

Tags:

Τα startups είναι εταιρείες που κυρίως συνδέονται με την καινοτομία. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει καταξιωμένες επιχειρήσεις κολοσσούς να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων δεν κατάφεραν να ενισχύσουν το κλίμα μετά το νέο κύμα εικασιών για ταχύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων που έπληξε τη Wall Street και την Asia και αποδυνάμωσε τη διάθεση για ρίσκο παγκοσμίως.

Ήπια πτώση κατέγραψε και σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας κάτω από τις 840 μονάδες σε μία υποτονική συνεδρίαση, με τον τζίρο σε χαμηλότερα επίπεδα.

Την ανάκληση της άδειας για την παροχή της υπηρεσίας διαχείρισης χαρτοφυλακίων επενδύσεων, της εταιρείας Levant Partners, την πιστοποίηση καταλληλότητας αναλυτών, ενώ επέβαλε πρόστιμο ύψους 116.500 ευρώ στην Elliot International για ανοιχτές πωλήσεις επί της μετοχής της Eurobank. Πρόστιμα και σε Alpha, Eurobank.

Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, καθώς οι υψηλότερες τιμές και το ισχυρότερο ευρώ είχαν κάποια επίπτωση σε αυτή, αλλά παραμένει ισχυρή και οι εταιρείες εξέφρασαν τη μεγαλύτερη αισιοδοξία στα τελευταία τουλάχιστον 5,5 έτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της IHS Markit.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς δέχονται πιέσεις από τη συνεχιζόμενη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, αν και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κάποιων εταιριών βοηθούσαν να περιοριστούν οι απώλειες.