Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως είναι αισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας και επικεντρώνεται στο να το καταφέρει αυτό φέτος.

Σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εισηγμένων εταιρειών μπορούν να επιφέρουν οι μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο που έχει υποβάλει προς έγκριση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος στις τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να υποχωρήσει στο 1,329% από 1,37% που κυμαινόταν χθες. Αναλόγως κινήθηκε και το 5ετές ομόλογο, με την απόδοσή του να υποχωρεί στο 0,44% από 0,46%.

Ήπια διορθωτική πτώση, με χαμηλό τζίρο, κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από επτά ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικά κέρδη 2,56%.

Η Γαλλία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σήμερα στο πώς να προωθήσουν τον παγκόσμιο επανασχεδιασμό των διασυνοριακών φορολογικών κανόνων για την ψηφιακή εποχή, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Άνοδος των τιμών και περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης (22/01), κινούμενη σε στενό εύρος διακύμανσης.

Αγοραστικό ενδιαφέρον και άνοδος των τιμών καταγράφηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Περαιτέρω άνοδο πέρα των 940 μονάδων κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Τρίτη, με την αγορά να σημειώνει μικρά κέρδη και να φτάνει στο υψηλότερο της επίπεδο εδώ και 61 μήνες.

Επίπεδα ρεκόρ σημειώνει η απαισιοδοξία των CEO για την παγκόσμια οικονομία, βάσει της 23ης ετήσιας έκθεσης CEO της PwC.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ