Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Με μικρή άνοδο έκλεισε τελικά η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν έως το τέλος των συναλλαγών τα σημαντικά αρχικά τους κέρδη.

Η γερμανική οικονομία επιβεβαίωσε ότι διαθέτει σαφώς μεγαλύτερες αντοχές και πιο σταθερές βάσεις σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των εταίρων της στην ΕΕ. Αυτό αποδεικνύεται, αν μη τι άλλο, από το μέγεθος της ύφεσης και του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2020.

Η αύξηση των τιμών των υπηρεσιών και των βιομηχανικών προϊόντων αντιστάθμισε τη μείωση των τιμών της ενέργειας, οδηγώντας τον ετήσιο πληθωρισμό της Ευρωζώνης σε θετικό έδαφος τον Ιανουάριο μετά από σειρά μηνών που κινείτο σε αρνητικό έδαφος.

Το δολάριο υποχώρησε σήμερα πρόσκαιρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιανουαρίου, εν όψει της κατάθεσης του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, με τους επενδυτές να αναμένουν την αντίδρασή του στην ενίσχυση των πληθωριστικών προσδοκιών.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αμερικανικά ομόλογα. Τι επιδιώκει ο Μπάιντεν με τις αλαγές στο πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας. Μεγάλες απώλειες για το Bitcoin.

Στα 203 δισ. ευρώ θα ανέλθουν το 2019 οι αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ποσό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 17 δισ. ευρώ τον μήνα, στο πλαίσιο της απόφασής της για επανεπένδυση των αποπληρωμών παλαιότερων ομολόγων που λήγουν.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ