Η General Electric επιβεβαίωσε σήμερα (21/5) ότι θα προχωρήσει στη συγχώνευση της μονάδας της σιδηροδρομικών μεταφορών με την αμερικανική εταιρεία Wabtec Corp, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξοπλισμού για τη σιδηροδρομική βιομηχανία, σε μια συμφωνία ύψους περίπου 11,1 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία, η οποία έγινε γνωστή στο Reuters την Κυριακή από πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είναι η μεγαλύτερη που έχει κλείσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας John Flanney από τότε που ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση του ομίλου στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με το Reuters, η GE θα λάβει προκαταβολή ύψους 2,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά και οι μέτοχοί της θα κατέχουν το 50,1% της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση, ενώ οι μέτοχοι της Wabtec θα αποκτήσουν το υπόλοιπο ποσοστό, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο επιχειρήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wabtec, Raymond T. Betler, θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συγχωνευθείσας εταιρείας, ενώ ο πρόεδρός της, Albert J. Neupaver, αναδιορίστηκε ως εκτελεστικός πρόεδρος. Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής Μεταφορών της GE, Rafael Santana, θα αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος εμπορευματικών μεταφορών της Wabtec.

Η νέα εταιρεία θα έχει έσοδα περίπου 8 δισ. δολαρίων, όπως ανέφεραν οι δύο επιχειρήσεις, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.