Το διεθνές οικονομικό κέντρο της Ελβετίας, η Ζυρίχη, παραμένει η πιο ακριβή μεγάλη πόλη, ενώ η φθηνότερη παραμένει το Κάιρο, η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, όπως προκύπτει από την ετήσια κατάταξη 77 μητροπολιτικών περιοχών, που εκδίδει η ελβετική τράπεζα UBS.

Παρά τους υψηλούς μισθούς που απολαμβάνουν πολλοί κάτοικοι της Ζυρίχης, η ελβετική πόλη έρχεται δεύτερη σε αγοραστική δύναμη ακολουθώντας το Λος Άντζελες. Η μητρόπολη της Καλιφόρνιας είναι η πόλη με την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στον κόσμο σε σχέση με τον μισθό του μέσου εργαζόμενου καθώς οι κάτοικοί του έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη σχεδόν κατά ένα τέταρτο σε σχέση με τους Νεοϋορκέζους, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία χρησιμοποιεί τη Νέα Υόρκη ως βάση των συγκρίσεων. Η συγκεκριμένη μεγαλούπολη βρίσκεται στη δέκατη θέση ενώ το Λονδίνο στην 23η.

Σε ένα υποσύνολο δεδομένων που αφορούν 11 μεγάλες πόλεις, η έρευνα της UBS εξέτασε σε ποιά πόλη οι αποκαλούμενοι millennials (η γενιά της χιλιετίας) μπορούν ευκολότερα να αποκτήσουν ένα «πακέτο» από βασικά προϊόντα, περιλαμβανομένων ενός iPhone της Apple, ενός laptop και μια συνδρομή στο συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι Netflix. Νικητής ήταν, όλως παραδόξως, το πανάκριβο Χονγκ Κονγκ.

Εξάλλου, ένα ζευγάρι που προγραμματίζει μια νυχτερινή έξοδο την Παρασκευή, για δείπνο με κρασί και στη συνέχεια κινηματογράφο, θα πληρώσει ακριβότερα στο Τόκιο, τη Νέα Υόρκη και τη Στοκχόλμη, ενώ τις καλύτερες τιμές θα βρει στην Πράγα, την Πόλη του Μεξικού και το Ρίο ντε Τζανέιρο.