Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με ένα tweet ότι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου έως και 2 εκατομμύρια βαρέλια, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Τραμπ δήλωσε με ένα tweet του ότι ο βασιλιάς Σάλμαν της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε με το αίτημά του να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου «ίσως έως και 2.000.000 βαρέλια» για να αντισταθμίσει την παραγωγή από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

Τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ διαψεύδει το Ριάντ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο βασιλιάς Σάλμαν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισαν την ανάγκη για διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά πετρελαίου και τις προσπάθειες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να αντισταθμίσουν κάθε ενδεχόμενη έλλειψη, σε τηλεφωνική κλήση η οποία ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, συνεχίζει το Reuters, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αγορά πετρελαίου αλλά δεν αναφέρθηκαν καθόλου σε θέματα που αφορούν τα σχέδια παραγωγής. Δεν έγινε καμία αναφορά σε ενδεχόμενη πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας, του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, να αυξήσει την παραγωγή στα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα όπως αναφέρει ο Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter.