Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε 12 ρωσικές εταιρείες, οι δραστηριότητες των οποίων κατά την άποψη της Ουάσιγκτον έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις και στη σύζυγο του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Στον μαύρο κατάλογο του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου συμπεριελήφθησαν οι εταιρείες Aerokomposit, Divetechnoservise, η επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης Gama, το Ινστιτούτο επιστημονικών ερευνών Vector, η εταιρεία Nilco Group, η επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης Trchnologia, η επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης υποβρύχιων τεχνολογιών okeanos, η τεχνική εταιρεία Aviadvigatel, ο όμιλος Infotex, η εταιρεία Sayrus Sustems, η εταιρεία Vega.

Σύμφωνα με την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι εν λόγω εταιρείες δεν θα μπορούν να εισάγουν αμερικανικά προϊόντας διττού προορισμού (που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή όπλων-σ.σ.).

Κυρώσεις στη σύζυγο του προέδρου Μαδούρο

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας βάζοντας στόχο τη σύζυγο του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, καθώς και την αντιπρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η σύζυγος του προέδρου Σίλια Αντέλα Φλόρες ντε Μαδούρο, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ελοΐνα Ροντρίγκες Γκόμες και ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπες είναι μεταξύ των έξι προσώπων που έχουν στόχο οι κυρώσεις, σύμφωνα με τη δήλωση. Τα περιουσιακά στοιχεία τους στο έδαφος των ΗΠΑ παγώνουν.

«Ο πρόεδρος Μαδούρο στηρίζεται στο περιβάλλον του για να διατηρήσει την εξουσία ενώ το καθεστώς του λεηλατεί συστηματικά ό,τι απομένει από τον πλούτο της Βενεζουέλας», υποστηρίζει στη δήλωσή του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ