Ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι μελετώνται νέες μορφές στήριξης της ιταλικής δημόσιας οικονομίας, την ώρα που οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Μπορούμε να μελετήσουμε την έκδοση νέων ομολόγων μειώνοντας τους φόρους για όσους επενδύουν στην χώρα τους

«Μπορούμε να μελετήσουμε την έκδοση νέων ομολόγων μειώνοντας τους φόρους για όσους επενδύουν στην χώρα τους», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή απλώς και μόνον δεν αρέσει στην Τράπεζα της Ιταλίας ή στο σπρεντ».

«Αυτά τα μέτρα είναι θαρραλέα, η Ιταλία τα περίμενε εδώ και πολλά χρόνια . Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, εγώ δεν το δέχομαι», τόνισε από την μεριά του ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε πριν από λίγο ότι η κυβέρνηση Κόντε επιβεβαιώνει τους βασικούς στόχους του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019.

Οι ανησυχίες για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας οδηγούν ανοδικά τις αποδόσεις των ομολόγων

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημείωσαν και πάλι άνοδο σήμερα, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας αφού υψηλόβαθμος οικονομολόγος της Moody's Analytics δήλωσε σε εφημερίδα ότι το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας είναι «λάθος».

Μια υποβάθμιση του χρέους της Ιταλίας από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης είναι πιθανή, δήλωσε σήμερα εξέχων βουλευτής της κυβερνώσας Λέγκας.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ιταλικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου ήταν νωρίτερα γύρω στις 303 μονάδες βάσης, έχοντας ανέλθει χθες σε υψηλό πέντε ετών γύρω στις 316 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου σημείωσε άνοδο 6 μονάδων βάσης στο 3,59%, χαμηλότερα ωστόσο από το υψηλό τεσσεράμισι ετών που σημείωσε χθες.