Νέο γύρο διαπραγματεύσεων θα έχουν αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» που θα δώσει τέλος στην εμπορική διαμάχη των δύο πανίσχυρων χωρών, η οποία επηρεάζει αρνητικά όλη την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι νέες εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Κίνας θα ξεκινήσουν στις 7 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιηθούν στην ασιατική χώρα.

Οι συζητήσεις θα είναι οι πρώτες επαφές μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του, Σι Τζίνπινγκ, στη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή. Τότε, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρίμηνη «ανακωχή» της μεταξύ τους εμπορικής διαμάχης.  Κατά το διάστημα αυτό, οι δύο υπερδυνάμεις δεσμεύτηκαν να αποφύγουν την επιβολή νέων δασμών ή οικονομικών κυρώσεων.

Ο στόχος, όμως, είναι να υπάρξει μία μόνιμη και κοινά αποδεκτή συμφωνία, που θα δώσει οριστικό τέλος σε αυτή την κόντρα και θα βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία να αναπνεύσει.