Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες αναφορικά με το μέλλον τους και χαρακτήρισε «εικασίες» τα δημοσιεύματα για συγχώνευση της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Γερμανία θα ήθελε η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της να προχωρήσει πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο Σολτς δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποια σχέση έχουν οι εκλογές με τον τραπεζικό κλάδο και ότι πρόκειται για εικασίες τις οποίες δεν μπορεί να καταλάβει.

«Η αλήθεια είναι ότι συζητάμε την κατάσταση της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας στη Γερμανία, είναι καθήκον της κυβέρνησής μας», δήλωσε ο Σολτς σε εκδήλωση του Bloomberg στο Λονδίνο. «Συζητάμε για την εξέλιξη του τραπεζικού κλάδου. Συζητάμε για διάφορες τράπεζες, για την κατάστασή τους, για την ικανότητα να κάνουμε τα απαραίτητα όταν κάτι χρειάζεται να γίνει».

«Σήμερα δεν είναι μία κατάσταση όπου είναι απαραίτητο να αναφέρουμε κάτι», δήλωσε ο Σολτς.

Η Deutsche θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τράπεζες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μαζί με τις JPMorgan, Bank of America και Citigroup. Ωστόσο, η Deutsche έχει σημαδευτεί από τρία ζημιογόνα έτη, υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, αποτυχίας στις ασκήσεις αντοχής (stress tests) και σκάνδαλα για ξέπλυμα χρήματος. Η Commerzbank ανήκει εν μέρει στην κυβέρνηση ύστερα από τη διάσωσή της.