Ποσό 11 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί στην Κροατία, από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την κατασκευή και ανακατασκευή συνολικά 13 λιμένων στην Αδριατική, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Υποδομών. Οι σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν θα χρηματοδοτήσουν συνολικά 25 έργα υποδομών στις επτά παράκτιες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για πόρους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Συνοχή", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Υποδομών, Όλεγκ Μπούτκοβιτς. Επισήμανε ότι, κάθε έτος αυξάνεται ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση έργων υποδομών που θα ενισχύσουν τη ναυτιλιακή "παρουσία" της χώρας και σημείωσε ότι η Κροατία αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της σε καίριους τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο οργανισμός λιμένος του Ράμπατς έλαβε έξι εκατομμύρια κούνα (1 ευρώ = 7,4 κούνα) για την ανακατασκευή των λιμενικών υποδομών στον δήμο του Τργκετ, ενώ ο οργανισμός λιμένος του Ραμπ θα λάβει 14,5 εκατομμύρια κούνα για την ανακατασκευή του λιμένα Μέλαγκ και την αναβάθμιση του λιμένα πορθμείων στο Μίσνγιακ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ