Η Ρωσία ενδέχεται να περιορίσει την προσφορά των κρατικών ομολόγων, που είναι γνωστά ως OFZ, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει καθώς υπερκαλύφθηκε το πρόγραμμα δανεισμού πολύ νωρίτερα από ότι αναμένονταν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης δημοσίου χρέους του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών Κονσταντίν Βισκόφσκι.

«Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι καλύπτουμε το πρόγραμμα δανεισμού με γρήγορους ρυθμούς, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ώστε στο δεύτερο εξάμηνο, να έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε στην αγορά ομόλογα. Εάν δεν υπάρξουν τα οποιαδήποτε αρνητικά γεγονότα, θα αναγκασθούμε να περιορίσουμε, με τον πιο ομαλό τρόπο, τον όγκο της προσφοράς» δήλωσε ο Βισκόφσκι.

Ο Βισκόφσκι διευκρίνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να προσφεύγει με του ίδιους ρυθμούς στον δανεισμό, όπως το πρώτο εξάμηνο, επισημαίνοντας ότι έχει υπερκαλυφθεί το πρόγραμμα δανεισμού

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών στο πρώτο τρίμηνο του 2019 συγκέντρωσε από τοποθετήσεις σε κρατικά ομολόγα 513,796 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε τοποθετήσεις ύψους 450 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.