Η αναδιάρθρωση του αμερικανικού φορολογικού συστήματος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη αλλά χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, στο δίκτυο CNBC στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

«Εκ πρώτης όψεως μιλάτε για μια μείωση της εταιρικής φορολογίας, την προώθηση του επαναπατρισμού (των φόρων) και ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών και όλα αυτά συμβάλλουν σε περισσότερη ανάπτυξη – εξ ου και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (για την αναδιάρθρωση) και το όριο των 26.000 μονάδων στη χρηματιστηριακή αγορά», δήλωσε ο Γκουρία στο CNBC. «Αλλά ανεξάρτητα από το ποια φορολογική δομή έχεις, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές», δήλωσε.

Ο Γκουρία δήλωσε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα χρειάζεται να γίνουν σε συμφωνία με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να καταστεί βιώσιμη η οικονομική ανάκαμψη. Αυτές περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τον Γκουρία, μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, στο ρυθμιστικό πλαίσιο, στον ανταγωνισμό, στην ευελιξία στην αγορά εργασίας και την αγορά προϊόντων καθώς και στην έρευνα και ανάπτυξη.

«Αυτά είναι όλα τα πράγματα που θα καταστήσουν την ανάκαμψη βιώσιμη», δήλωσε ο Γκουρία στο CNBC.

πηγή: CNBC