Τα παγκόσμια αποθέματα του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκαν κατά 333,2 τόνους το πρώτο εξάμηνο, κατά 39% υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας εξετάζοντας τη συγκεκριμένη περίοδο, σύμφωνα με το World Gold Council.

 

Η όρεξη των κεντρικών τραπεζών για χρυσό αυξάνεται, παρέχοντας ένα φωτεινό σημείο για το παραδοσιακό καταφύγιο, συνήθως σε συνθήκες αβέβαιες και επικίνδυνες, για τις αγορές χρήματος και κεφαλαίου. καθώς την ίδια στιγμή μειώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Τα παγκόσμια αποθέματα του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκαν κατά 333,2 τόνους το πρώτο εξάμηνο, κατά 39% υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας εξετάζοντας τη συγκεκριμένη περίοδο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφηκαν ισχυρές αγορές χρυσού από την Ταϊλάνδη, την Ουγγαρία και τη Βραζιλία, μεταδίδει το Βloomberg. Στην 6η θέση κατατάσεται η Τουρκία. 

Εάν οι κεντρικές τράπεζες συνεχίσουν να αγοράζουν με αυτούς τους ανοδικούς ρυθμούς που παρατηρήθηκαν πρόσφατα, θα αποτελέσει ισχυρό υποστηρικτικό στοιχείο για την αγορά, σύμφωνα με την Louise Street, υψηλόβαθμη αναλύτρια των αγορών στο World Gold Council.