Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Η τουρκική λίρα κατέγραψε πτώση 2,5% έναντι του δολαρίου σήμερα το πρωί μετά τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία στις οποίες το κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έχασε τον έλεγχο της πρωτεύουσας Άγκυρας και υπολείπεται στην καταμέτρηση ψήφων στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. 

Η τουρκική λίρα εξασθένησε ξανά σήμερα, μετά από μία νευρική εβδομάδα που θύμισε την περυσινή κρίση της και θα μπορούσε να επηρεάσει τους Τούρκους στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Νέα βουτιά έκανε σήμερα η τουρκική λίρα, που είναι σε τροχιά να καταγράψει τη δεύτερη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τους τελευταίους 7,5 μήνες, σύμφωνα με το Reuters.

Πτωτικά κινείται σήμερα η στερλίνα αφού το βρετανικό κοινοβούλιο προσπάθησε να εξασφαλίσει τον έλεγχο επί της διαδικασίας του Brexit για μία ημέρα, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι βουλευτές μπορούν να τερματίσουν το αδιέξοδο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αλλά ενισχύοντας επίσης και τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών.

Βουτιά κατέγραψε σήμερα η στερλίνα μετά τη δημοσιοποίηση της εισήγησης του γενικού εισαγγελέα της Βρετανίας, ο οποίος έκρινε ότι ο «νομικός κίνδυνος» του backstop παραμένει «αμετάβλητος», αυξάνοντας τις πιθανότητες να απορριφθεί η συμφωνία για το Brexit σήμερα το βράδυ στο κοινοβούλιο.

Κοντά σε χαμηλό εβδομάδας παρέμενε σήμερα η λίρα καθώς η απουσία προόδου στις συνομιλίες για το Brexit δημιούργησε ανησυχίες ότι μπορεί να καθυστερήσει η ψηφοφορία επί της προτεινόμενης συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου αυξήθηκε πάνω από το χαμηλό επίπεδο τριμήνου, καθώς τα βελτιωμένα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας και οι ελπίδες προόδου στις εμπορικές διαβουλεύσεις Κίνας - ΗΠΑ ενίσχυσαν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Tags:

Κάτω από το επίπεδο του 1,29 δολαρίου παρέμενε σήμερα η στερλίνα καθώς ο πληθωρισμός, ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλό διετίας τον Ιανουάριο, δεν κατάφερε να μετακινήσει το νόμισμα από το εύρος στο οποίο κινείται πρόσφατα, με τις αγορές να επικεντρώνονται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα σήμερα, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο Βρετανοί υπουργοί συζητούν σχέδια να καθυστερήσουν το Brexit κατά οκτώ εβδομάδες.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ