Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε σήμερα στο 1,129%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στο 1,15% υποχώρησε σήμερα η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, καταγράφοντας μείωση τεσσάρων μονάδων βάσης, με βάση στοιχεία του investing.com, ενώ η απόδοση των 5ετών τίτλων υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης στο 0,43%.

Το ποσό των 813 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας.

Υποχωρούν ελαφρώς οι τιμές των ομολόγων στην ευρωζώνη σήμερα, καθώς οι λεγόμενοι πρώιμοι δείκτες δείχνουν μικρότερη πτώση τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, δίνοντας τα πρώτα δειλά σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία.

Διατηρείται και σήμερα το θετικό κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων να διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο. Η άφθονη φθηνή ρευστότητα που πορσφέρει στις ευρωπαικές τράπεζες η ΕΚΤ, αποτελεί κινητήριο δύναμη για την αγορά ελληνικών και ιταλικών ομολόγων, τα οποία έχουν και τις υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ των υπολοίπων στην ευρωζώνη.

Tags:

Διορθωτικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών.

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας πραγματοποίησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, κατά την οποία άντλησε 1,3 δισ. ευρώ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ