Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές οδεύουν σήμερα προς την καλύτερη μηνιαία επίδοση που έχουν καταγράψει ποτέ καθώς η πρόσφατη πρόοδος για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι ελπίδες για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας, η ενίσχυση των τιμών των εμπορευμάτων και η υποχώρηση του δολαρίου δημιούργησαν θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, αφού ο Dow Jones ξεπέρασε το όριο των 30.000 μονάδων, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανακουφισμένοι με την προοπτική ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και βέβαιοι ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.

Άνοδο κατέγραφαν σήμερα οι μετοχές και οι τιμές του πετρελαίου ενώ πτωτικά κινείτο το δολάριο καθώς οι επενδυτές βασίζουν τις ελπίδες τους για οικονομική ανάκαμψη στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, παρόλο που ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με αύξηση των κρουσμάτων.

Σε υψηλό 3 ετών έχει σκαρφαλώσει από χθες το Bitcoin, ξεπερνώντας σήμερα Τετάρτη και τα 18.000 δολάρια, καθώς το τελευταία διάστημα περισσότεροι επενδυτές και εταιρείες στηρίζουν το ψηφιακό νόμισμα.

Οι επενδυτές είναι σε «πλήρως αισιόδοξη» διάθεση, διαθέτοντας περισσότερα χρήματα στις αναδυόμενες αγορές, τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης και τον τραπεζικό κλάδο εν μέσω ελπίδων ότι το εμβόλιο για την COVID-19 θα αντιστρέψει την πορεία αυτών των αγορών που έχουν πληγεί πολύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της BofA μεταξύ των επενδυτών.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών, με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό χρέος να οδηγεί σε νέο ιστορικό χαμηλό την απόδοση του 10ετούς, υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά κάτω από το όριο του 0,7% σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Σε νέο υψηλό επίπεδο - ρεκόρ πλησίασαν οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο σήμερα καθώς το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα και την Ιαπωνία, τα πρόσφατα ισχυρά εταιρικά κέρδη και τις ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, παραμένοντας κοντά στα υψηλά επίπεδα εννεαμήνου, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και οι ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 ενίσχυσαν τις προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ