Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης δεν παρουσιάζουν σημαντικές μεταβολές σήμερα, κινούμενες σε μικρό εύρος μετά την κατεύθυνση για χαλαρή πολιτική που δόθηκε από τις κεντρικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν μία σειρά οικονομικών στοιχείων την τρέχουσα εβδομάδα.

Παρά την επιδείνωση της πορείας της οικονομίας λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία, τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να ξεχωρίζουν και να καταγράφουν νέα ρεκόρ, με τους επενδυτές να επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη τους στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα και τα σημαντικά «όπλα» που προσφέρουν οι ελληνικοί τίτλοι.

Η αυξημένη ζήτηση που επικρατεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη για κρατικά ομόλογα οδηγεί τις τελευταίες ημέρες το ράλι στις τιμές τους, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρούν σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Εκτενές ρεπορτάζ για τις προτιμήσεις επενδυτών σε ελληνικά κρατικά ομόλογα αλλά όχι ελληνικές μετοχές, λόγω του «lockdown» που χτύπησε το χρηματιστήριο την περίοδο της πανδημίας παραθέτει η  Handelsblatt εξηγώντας τις τάσεις που διαγράφονται.

Yποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, καθώς επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας στην επενδυτική κοινότητα, τόσο για την προόδο του εμβολίου κατά του covid, όσο και για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, όπου διαφαίνεται ταχύτερη ανάκαμψη απ' ό,τι αρχικώς εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι.

Ο συντηρητικός τόνος που χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ Λαγκάρντ σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, πυροδότησαν σήμερα κύμα ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούν σήμερα μετά τη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Φίλιπ Λέιν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό καθώς ο πληθωρισμός θα είναι σταθερά χαμηλός τα επόμενα χρόνια.

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας πραγματοποίησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, κατά την οποία άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ, με αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως το επιτόκιο υποχώρησε στο 0%.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η αγορά ομολόγων. Μεγαλύτερη ζήτηση σε ολόκληρη την ευρωζώνη παρατηρείται σε τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας καθώς όπως διεφάνη από την επιβράδυνση που κατέγραψε τον Αύγουστο ο δείκτης PMI, η ανάκαμψη στην ευρωζώνη προδιαγράφεται αργή.

Στο 0,00% έπεσε το επιτόκιο κατά τη νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ