Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Άνοδος των τιμών και περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά.

Αγοραστικό ενδιαφέρον και άνοδος των τιμών καταγράφηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Πτωτικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 1,42% από 1,401% που κυμαίνονταν χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς τίτλου υποχώρησε στο 0,48% από 0,52%.

Την καλύτερη εκκίνηση έτους από το 2012 είχε φέτος το bitcoin, με την αισιοδοξία να έχει επιστρέψει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, έπειτα από την κατακόρυφη πτώση μετά τα υψηλά του 2017.

Tags:

Ο «πυρετός» για κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης δεν έδειξε σημάδια υποχώρησης σήμερα, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να καλύψουν τις νέες εκδόσεις της Ιταλίας και του Βελγίου, μία ημέρα μετά τη ζήτηση - ρεκόρ που σημειώθηκε στην Ισπανία.

Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να υποχωρεί κάτω από το όριο του 1,30 έναντι του δολαρίου, αφότου αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας μείωσης επιτοκίων εάν η βρετανική οικονομία δεν καταφέρει να επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ανέκαμψαν από τις αρχικές απώλειες που σημείωναν σήμερα, καθώς υποχώρησαν οι φόβοι των επενδυτών για μία περαιτέρω και σοβαρότερη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, ενώ οι νέες εκδόσεις ομολόγων από τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στήριξαν τις αποδόσεις.

Το ελληνικό Δημόσιο κατάφερε και πάλι να δανειστεί με αρνητικό επιτόκιο, το οποίο μάλιστα υποχώρησε σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία των αντίστοιχων, δηλαδή 3μηνων, εντόκων γραμματίων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ