Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Το ποσό των 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας, η οποία, ωστόσο, επηρεάστηκε από το γενικότερα άσχημο επενδυτικά κλίμα, με συνέπεια την αύξηση του επιτοκίου.

Ο χρυσός «έλαμψε» στη διάρκεια αυτής τη εβδομάδας, με την τιμή του πολυτίμου μετάλλου να οδεύει προς τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από το 2008, και συμμετέχοντας στο ευρύτερο ράλι των μετοχών και άλλων περισσότερο ριψοκίνδυνων στοιχείων ενεργητικού, χάρη στις γενναίες παρεμβάσεις κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων.

Tags:

Κάτω από το 2% υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε τις αγορές τίτλων, στο πλαίσιο του νέου προγράμματός της αγορών ομολόγων, ύψους 750 δισ. ευρώ.

Μπορεί οι μετοχές να βρίσκονται σε κλοιό πιέσεων την ίδια ώρα όμως τα κρυπτονομίσματα καλπάζουν, με το bitcoin να έχει ανατιμηθεί περισσότερο από 10% στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και με την τιμή του μεγαλύτερου εκ των ψηφιακών νομισμάτων να υπερβαίνει σήμερα το πρωί τα 6.500 δολάρια.

Μεγάλη πτώση σημείωναν και σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, καθώς ενισχύθηκε το κλίμα ανάληψης ρίσκου, στηρίζοντας τα ομόλογα της Νότιας Ευρώπης.

"Ανάσα στα ελληνικά ομόλογα" έδωσε η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να τα συμπεριλάβει στο έκτακτο πρόγραμμα παρέμβασης ύψους 750 δισ. ευρώ.

Oι μαζικές πωλήσεις κρατικών ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη οδηγούν τις αποδόσεις των τίτλων στα ύψη, φέροντας πιο κοντά την ανάληψη δράσης από τον ESM. Δημοσίευμα του Μarket News, αποκαλύπτει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες μελετούν το ενδεχόμενο παρέμβασης του ESM στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Νότιας Ευρώπης εκτινάχθηκαν σήμερα σε υψηλά επίπεδα πολλών μηνών, καθώς οι επενδυτές πωλούσαν τα στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερο ρίσκο μετά τη δεύτερη μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και τη συντονισμένη δράση κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου του κορονοϊού.

Πιέσεις ασκούνται και σήμερα στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις τους να αυξάνονται μετά τις μαζικές πωλήσεις που σημειώθηκαν χθες, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απογοήτευσε τις αγορές με τα μέτρα της για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ