Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Απώλειες έως 6% σημείωσε το bitcoin σήμερα, μετά το υψηλό επίπεδο - ρεκόρ των 58.354 δολαρίων που κατέγραψε χθες, Κυριακή. Οι πωλήσεις των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα μείωσαν τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου.

Νέα άνοδο καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη της οικονομίας και πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.

Υψηλές αποδόσεις συνέχισε να καταγράφει και το 2020 το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων των ατομικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου της Eurolife FFH, κλείνοντας στο 3,24%.

Οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα, στις αγορές συναλλάγματος και σε ξένα χρηματιστήρια έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται της μόδας και στην Ελλάδα, καθώς αποδίδουν σημαντικά κέρδη. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν καταγγελίες ότι επενδυτικές εταιρείες «φαντάσματα», οι οποίες διαφημίζονται χρησιμοποιώντας ακόμη και ισχυρά πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής (φυσικά εν αγνοία τους), έχουν εξαπατήσει πολίτες μέσω ιστοσελίδων που διαφημίζουν πλατφόρμες για Forex, κρυπτονομίσματα κ.ά.

Η αγορά των ελληνικών εταιρικών ομολόγων έχει οδηγήσει σε κέρδη την πλειονότητα των επενδυτών μετά τη λήξη του πρώτου lockdown, καθώς αντάμειψε εκείνους που τοποθετήθηκαν στις λεγόμενες «ασφαλείς επιλογές» και κυρίως όσους τόλμησαν να αγοράσουν «στα χαμηλά» τίτλους επιχειρήσεων οι οποίες επλήγησαν έντονα από την πανδημία.

Η Eurolife FFH, στρατηγικός συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στηρίζει ενεργά όλες τις πρωτοβουλίες του που αναδεικνύουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τη μοντέρνα και σύγχρονη Τέχνη, σε παιδιά, οικογένειες και ενήλικες από ολόκληρη τη χώρα. Το 2020, η συνεργασία των δύο οργανισμών συνεχίστηκε απρόσκοπτα με σημαντικές πρωτοβουλίες, ακόμη και σε μία περίοδο που σημαδεύτηκε από μεγάλες προκλήσεις για όλους.

Η Revolut, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα με περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, έθεσε σήμερα σε λειτουργία στην Ελλάδα την εξειδικευμένη ευρωπαϊκή τραπεζική άδειά της.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ