Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει στο 3,82% -λίγο πάνω από το ιστορικό χαμηλό του 3,81%- από 3,86% που διαπραγματευόταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,22%. Σε πτώση το ευρώ.

Οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, καθώς η χώρα πορεύεται προς εκλογές, ενώ τα ιταλικά ομόλογα δέχθηκαν πλήγμα, λόγω ανησυχιών για τις προοπτικές του αξιόχρεου της χώρας εν όψει της αξιολόγησης που θα κάνει ο οίκος Fitch την επόμενη εβδομάδα.

Προς το ιστορικό χαμηλό (3,811%) του περασμένου Ιουλίου οδεύει το δεκαετές ομόλογο, του οποίου η απόδοση υποχώρησε σήμερα στο 3,86%.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να σημειώσει σήμερα περαιτέρω οριακή υποχώρηση στο 3,91% από 3,94% που διαπραγματευόταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,26%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις των ομολόγων, καταγράφηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά. Ενδεικτικά το δεκαετές διαπραγματευόταν με απόδοση 3,94% από 4% χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,31%.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να διατηρείται στο 4%. Η διαφαινόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη ευνοεί κατά κύριο λόγο τα γερμανικά ομόλογα, τα οποία οδηγούνται στα ιστορικά επίπεδα του 2016.

Πιέσεις δέχονται σήμερα τα ομόλογα της περιφέρειας στην Ευρωζώνη, μετά την επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η Επιτροπή προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί φέτος στο 1,3% από 1,9% που ήταν η προγενέστερη πρόβλεψη.

 Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, με επιτόκιο μειωμένο στο 0,50% από 0,67% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.Το ύψος των προσφορών υπερκαλύφθηκε κατά 2,11 φορές.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να κυμαίνεται στα χθεσινά επίπεδα (3,90%). Στα χθεσινά επίπεδα διατηρείται (3,29%) και η απόδοση του νέου 5ετούς ομολόγου, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι επενδυτές που συμμετείχαν στην πρόσφατη δημοπρασία, έχουν διακρατήσει τους τίτλους στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ