Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθώς ο τζίρος ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι τιμές πιέστηκαν, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να αυξηθεί στο 4,07% από 4,01%. Σε υψηλό διμήνου το δολάριο.

H κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) δεν βιάζεται να τροποποιήσει την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της που βασίζεται στα αρνητικά επιτόκια, δήλωσε ο πρόεδρός της Τόμας Τζόρνταν, μετά την υποχώρηση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου στο χαμηλότερο επίπεδο τριών και πλέον ετών.

Εξαιρετικά κύλησε, από επιχειρηματικής πλευράς, το τελευταίο 12μηνο για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται και ταυτόχρονα το όνομά του να φιγουράρει για πρώτη φορά τόσο ψηλά στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους υπηκόους, όλους του πλανήτη. Ποιοι είναι οι πρώτοι δέκα.

Η Ρωσία δεν θα αποσυνδεθεί από το σύστημα διεθνών διατραπεζικών συναλλαγών SWIFT εξαιτίας των κυρώσεων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της SWIFT Γκότφριντ Λέιμπραντ, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ρωσικής εθνικής ένωσης SWIFT (ROS SWIFT) και στο επιχειρηματικό φόρουμ του οργανισμού που πραγματοποιείται στην Μόσχα.

Tags: ,

Παρά τον ρυθμό ανάπτυξης (7,4% το 2017, υψηλότερος μεταξύ των χωρών της G20), η τουρκική οικονομία έχει εισέλθει σε ζώνη αναταράξεων, διατρέχει, δε, κίνδυνο υπερθέρμανσης, σύμφωνα με το ΔΝΤ, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Η συνεχής υποτίμηση της τουρκικής λίρας πλήττει τις επιχειρήσεις στη χώρα.

Με απόδοση οριακά πάνω από το 4% διαπραγματευόταν στη δευτερογενή αγορά το νέο 10ετές ομόλογο. Στήριξη στο δολάριο προσέφεραν οι διευκρινιστικές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για το tweet του Ντόναλντ Τραμπ και τα βελτιωμένα αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών.

Η Euroxx Χρηματιστηριακή, η μεγαλύτερη ιδιωτική μη τραπεζική εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (Α.Ε.Π.Ε.Υ), στο πλαίσιο της διεύρυνσης των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει στο επενδυτικό κοινό, προχωρά στη διάθεση του νέου Αμοιβαίου Κεφαλαίου Euroxx Hellenic Recovery Balanced Fund, με τη συνεργασία της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν τώρα να ανοίξουν ένα τρεχούμενο λογαριασμό σε ελάχιστα λεπτά μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, ύστερα από την απόφαση της εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών Revolut να επενδύσει στη χώρα μας ανοίγοντας γραφεία. Να διαταράξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέρει ως στόχο η επιχείρηση.

Tags:

Το ρούβλι έκανε βουτιά σήμερα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2016, καθώς οι φόβοι αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων με τη Δύση και οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας επισκίασαν τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ