Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό σχεδόν εβδομάδας μετά τη χθεσινή βουτιά των αμερικανικών μετοχών, οδηγώντας τις αποδόσεις των πενταετών αμερικανικών τίτλων στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ιταλικών ομολόγων αφού η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τον στόχο της για το έλλειμμα του 2019, τερματίζοντας ενδεχομένως μήνες αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρώμης και των Βρυξελλών.

Tags:

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να διατηρείται στα χθεσινά επίπεδα (4,27%).

Ποσό ύψους 813 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας που διενήργησε ο ΟΔΔΗΧ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,09% (αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία στις 12 Σεπτεμβρίου), ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,53 φορές (από 1,44 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία).

Mε οριακά υψηλότερη απόδοση (4,25%) σε σχέση με την Παρασκευή (4,21%) διαπραγματεύεται σήμερα το 10ετές ομόλογο στη δευτερογενή αγορά.

Το ελβετικό υποκατάστημα της ρωσικής τράπεζας Gazprombank (Gazprombank Switzerland Ltd.), μελετάει την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που θα παρέχονται σε οικονομικούς θεσμούς και άλλους θεσμικούς πελάτες, αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετους τίτλου να κυμαίνεται στο επίπεδο του 4,2%.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 4,15% από 4,23% χθες.

Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με τις προφορές να υπερκαλύπτουν κατά 1,33 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.

H απόδοση των γερμανικών 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών σήμερα, υπό την επήρεια της μείωσης των διαφορών στις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων, η οποία προκαλεί φόβους μίας επιβράδυνσης της οικονομίας.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ