Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι στην αγορά των ομολόγων με χαμηλό όμως τζίρο. Έτσι νωρίς το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,70% από 2,72% χθες. Διορθωτικά κινήθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου στο 1,56% από 1,54% χθες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε σήμερα στην αγορά συντήρησε την ανοδική τάση των τιμών με την συνακόλουθη υποχώρηση των αποδόσεων. Έτσι νωρίς το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 2,72% από 2,75% χθες. Περαιτέρω υποχώρηση εμφάνισε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου στο 1,54% από 1,61% χθες.

Με σημαντική μείωση της απόδοσης στο 0,47% έναντι 0,95% την προηγούμενη φορά το δημόσιο άντλησε σήμερα το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας.

Σε μίνι ράλι επιδόθηκαν τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να καταρρίψει νέο ιστορικό ρεκόρ, αγγίζοντας το 2,776%.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Ιδιαίτερη ζήτηση εντοπίστηκε στο πενταετές ομόλογο με αποτέλεσμα η απόδοση του να υποχωρήσει στο χαμηλότερο ιστορικώς επίπεδο (1,67%).

Αρκετές χώρες της ευρωζώνης είδαν σήμερα το κόστος δανεισμού τους να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε την πόρτα σε περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας εν μέσω επιβράδυνσης του ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου και φόβων για παγκόσμια ύφεση.

Θετικά αντέδρασε σήμερα η αγορά ομολόγων στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για μείωση των επιτοκίων.

Συνεχίστηκε και σήμερα η διόρθωση των τιμών στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε περαιτέρω και κυμαινόταν το απόγευμα στο 2,96% από 2,94%, ενώ του 5ετούς ομολόγου άγγιξε το 1,8% από 1,78%.

Με μειωμένη απόδοση το δημόσιο άντλησε σήμερα το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Διατηρήθηκε και σήμερα το θετικό κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να σημειώσουν περαιτέρω υποχώρηση.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ