Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η αγορά των ομολόγων με τον όγκο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 24 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε οριακά στο 3,85% από 3,83% που έκλεισε την χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,39%, να διαμορφωθεί στο 4,46% από 3,45% που έκλεισε χθες.

Διακυμάνσεις εμφανίζονται σήμερα στην αγορά συναλλάγματος. Το ευρώ ξεκίνησε αρκετά δυναμικά αγγίζοντας μέχρι τα 1,1717 δολ. Ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1709 δολ. έναντι 1,1692 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το ευρώ δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη που αποκόμισε μετά τη δημοσίευση του δείκτη PMI για τη βιομηχανία στη Γερμανία τον Ιούλιο. Ο συγκεκριμένος δείκτης αυξήθηκε στις 57,3 μονάδες από 55,9 τον Ιούνιο εξέλιξη που αντανακλά τον δυναμισμό της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, δείχνοντας επίσης ότι η γερμανική οικονομία έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις αρχές του έτους. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο ίδιος δείκτης στη Γαλλία όπου για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια παρατηρείται κάμψη στις εξαγωγές.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,180%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,215%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,323% και, τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1706 δολάρια.