Υποχωρούν σήμερα οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να κινούνται ανοδικά. Στη δευτερογενή αγορά με υποτονική δραστηριότητα, υπερίσχυσαν οι πωλητές. Στα 3,87% η απόδοση του 10ετούς. Έντονες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ, διαμορφώθηκε στα 13 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 3,87% από 3,81% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,44%, να διαμορφωθεί στο 3,43% από 3,42% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος παρατηρούνται έντονες διακυμάνσεις. Το ευρώ στη διάρκεια της ημέρας είχε υποχωρήσει έως τα 1,1648 δολ., για να ανακάμψει στη συνέχεια και να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1714 δολ. .

Αρνητικά επηρέασε το δολάριο η υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, στο κατώτατο επίπεδο των τελευταίων δώδεκα μηνών. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία για πιθανή αρνητικές επιπτώσεις στην καταναλωτική συμπεριφορά των Ευρωπαίων εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί παγκοσμίως.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,179%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,217%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,268%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,319% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1684 δολάρια.