Θετικό το κλίμα σήμερα στην αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα η τιμή του 10ετούς να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και η απόδοσή του να υποχωρήσει κάτω από το 3,8% και κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στο 3,79% από 3,83% που κυμαινόταν χθες.

Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του 5ετούς ομολόγου με αποτέλεσμα η απόδοσή του να υποχωρήσει περαιτέρω στο 2,60% από 2,67% που κυμαινόταν χθες.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 3,80% από 3,83%χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,07% να διαμορφωθεί στο 3,73% από 3,77%, που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1304 δολ. από το επίπεδο των 1,1327 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Θετική επίπτωση είχαν στο ευρώ τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη. Από την άλλη πλευρά το δολάριο φαίνεται να χάνει έδαφος, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα καθυστερήσει η επόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Στο μεταξύ παραμένει η αβεβαιότητα για το μέλλον του Brexit. Η επικρατέστερη άποψη, μετά τη χθεσινή καταψήφιση της προτάσεως για άτακτο Brexit, είναι αυτή της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας. Ωστόσο, ήδη ακούγονται φωνές στο εσωτερικό της Μ. Βρετανίας οι οποίες υποστηρίζουν ότι σε αυτό το ενδεχόμενο η χώρα θα πρέπει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,109%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,192%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,231%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,309% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,368%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1303 δολάρια.