Αμετάβλητα παρέμειναν τον Μάρτιο τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων με αποτέλεσμα το περιθώριο (η μεταξύ τους διαφορά) να διατηρηθεί στο 4,27%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,28% ενώ το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως ένα έτος από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,58%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,55%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,61%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 8,82%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,05%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,82% από 3,85% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 28 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,25%, για δάνεια από 250.001 μέχρι 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,25%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,65%. To μέσο επιτόκιο των δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καθορισμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο 1 διαμορφώθηκε στο 4,39%.