Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, ενισχυμένες από τα στοιχεία για τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή, ενώ οι αγορές αναμένουν να δουν αν η κατάθεση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στο Κογκρέσο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι επενδυτές πωλούσαν επιθετικά τα γερμανικά 10ετή ομόλογα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου. Αυτό ώθησε την απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου επτά μονάδες βάσης υψηλότερα στο -0,279%, που είναι η μεγαλύτερη κίνησή του από τον Ιούνιο του 2018.

 Οι αποδόσεις των άλλων ομολόγων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν, επίσης, κατά επτά μονάδες βάσης. Αναλυτές απέδωσαν την κίνηση αυτή εν μέρει στο ότι η γαλλική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση 2,1% τον Μάιο που είναι η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Νοέμβριο του 2016.

Σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές είναι απογοητευμένοι με τις πολύ χαμηλές αποδόσεις που τους προσφέρονται, η πώληση γερμανικού 10ετούς ομολόγου δεν μπόρεσε να προσελκύσει υψηλή ζήτηση. Η Ιταλία πούλησε σήμερα ένα 50ετές ομόλογο με περισσότερο από το 80% της ζήτησης να έρχεται από ξένους επενδυτές, με πρώτους τους Γερμανούς, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Χρέους της χώρας στο Reuters.