Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να υποχωρεί κάτω από το όριο του 1,30 έναντι του δολαρίου, αφότου αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας μείωσης επιτοκίων εάν η βρετανική οικονομία δεν καταφέρει να επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης.

 

Η στερλίνα υπέστη ενδοσυνεδριακά απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ, αφότου ο Γκέρτγιαν Φλίγκ, μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε σε συνέντευξή του στους «FT» ότι είναι «απολύτως ζωντανό» το ενδεχόμενο μιας επιτοκιακής μείωσης στις επόμενες συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας. Τα μακροοικονομικά που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της Τράπεζας της Αγγλίας, με τη βρετανική οικονομία να αναπτύσσεται τον Νοέμβριο με τους βραδύτερους ρυθμούς επταετίας.

Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις 0,6% τον Νοέμβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση.

Τελευταία φορά που η Τράπεζα της Αγγλίας προέβη σε μείωση των επιτοκίων ήταν το 2016 ενώ αποτελεί μια από τις ελάχιστες κεντρικές τράπεζες που διατήρησαν το 2019 σταθερό το κόστος δανεισμού.