Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η αγορά ομολόγων. Μεγαλύτερη ζήτηση σε ολόκληρη την ευρωζώνη παρατηρείται σε τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας καθώς όπως διεφάνη από την επιβράδυνση που κατέγραψε τον Αύγουστο ο δείκτης PMI, η ανάκαμψη στην ευρωζώνη προδιαγράφεται αργή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Βερολίνο, όπου αναμένεται να συζητηθεί το δημοσιονομικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί προκειμένου να αποπληρωθούν το κοινό Χρέος που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρω.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,25%, του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,12% και του 15ετούς στο 1,30%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 18 εκατ. ευρω εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,13% έναντι 0,48% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61% από 1,60% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρω/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1835 δολ. από το επίπεδο των 1,185 δολ. που άνοιξε το πρωί η αγορά.

Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ευνόησαν σήμερα το αμερικανικό νόμισμα. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1813 δολ.