Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η FED στην τελευταία συνεδρίαση με τη Τζάνετ Γέλεν στο τιμόνι της, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Το βασικό επιτόκιο δανεισμού παρέμεινε στο εύρος 1,25%-1,50%.

Οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ προέβλεψαν άνοδο του πληθωρισμού, «δείχνοντας» αύξηση του κόστους δανεισμού τον Μάρτιο.

Η Τζάνετ Γέλεν παραδίδει στον διάδοχό της Τζερόμ Πάουελ μια οικονομία που αναπτύσσεται με δυναμικούς ρυθμούς και έχει δημιουργήσει περίπου 10 εκατ. θέσεις εργασίας, με την ανεργία να έχει υποχωρήσει σε ναδίρ 17 ετών, στο 4,1%.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε στο 4,1% που είναι χαμηλό 17ετίας κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της Γέλεν, ενώ τα επιτόκια αυξήθηκαν σταδιακά από τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, στα οποία είχαν μειωθεί για την αντιμετώπιση της ύφεσης του 2007-2009.

Ο επερχόμενος επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ είχε συνεργασθεί στενά με τη Γέλεν και συμμερίζεται την άποψή της ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα επιτρέψει την περαιτέρω πτώση της ανεργίας και μία ισχυρότερη αύξηση των μισθών. Με την έναρξη της εποχής Πάουελ σε λίγες ημέρες, οι αναλυτές δεν αναμένουν μία δραματική στροφή από τη Fed σήμερα.