Πτώση 9% σημειώνει η τιμή του bitcoin το τελευταίο 24ωρο, καθώς το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα στον κόσμο συνέχισε να οπισθοχωρεί από το ιστορικό υψηλό που πέτυχε στις 8 Ιανουαρίου.

Η υψηλότερη αξία του καταγράφηκε στις 8 Ιανουαρίου, όταν το κρυπτονόμισμα έφτασε στις 42.000 δολάρια, ολοκληρώνοντας την ραγδαία άνοδο που ξεκίνησε στα τελευταίο τρίμηνο του 2020. Από την στιγμή εκείνη ξεκίνησε ένα sell-off που συνεχίζει να ανησυχεί τους επενδυτές. Τις τελευταίες 24 ώρες έχει χάσει το 9% της αξίας του, με την ισοτιμία του πλέον να βρίσκεται στα 31.361 δολάρια.

Η πτώση έρχεται εν μέσω των ολοένα και αυξανόμενων ανησυχιών ότι το bitcoin είναι μια φούσκα που απειλεί τη συνολική σταθερότητα των παγκόσμιων αγορών. Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επιβάλει ρυθμίσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ κάτι τέτοιο ζητά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ωστόσο η δημοτικότητά του παραμένει υψηλή, καθώς η BlackRock πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι θα προσθέσει τα futures του bitcoin σε δύο επενδυτικά fund της.