Ένα κρίσιμο τεχνικό όριο ξεπέρασε το Bitcoin αυτό το σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά από το Μάιο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα διαπραγματεύτηκε το Σάββατο πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών, για πρώτη φορά από τις 12 Μαΐου. Μάλιστα, συνέχισε την ανοδική του πορεία και την Κυριακή, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κερδών αγγίζοντας τα 34.609 δολάρια!

Την ενίσχυση της δυναμικής του Bitcoin φαίνεται πως βοήθησαν τα σχόλια τόσο του Διευθύνοντα Συμβούλου της Tesla Inc., Elon Musk, όσο και της CEO και CIO της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων, Ark Invest, Cathie Wood.

bitcoin high bloomberg elon musk

Το Bitcoin έμοιαζε να κινδυνεύει από περαιτέρω πτώσεις νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφού έπεσε κάτω από τα 30.000$, ένα επίπεδο που όπως είχε επισημανθεί από στρατηγικούς αναλυτές εγκυμονούσε τον κίνδυνο πρόκλησης περαιτέρω πτώσεων και ρευστοποιήσεων.

Η ώθηση ήρθε όταν ο Elon Musk, δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου "The B Word" ότι επιθυμεί το bitcoin να πετύχει και ότι η διαστημική του εταιρεία SpaceX Inc, έχει ήδη αγοράσει κάποια.

H Cathie Wood κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου είπε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης Bitcoin στους ισολογισμούς τους, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Square Inc., Jack Dorsey, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νόμισμα είναι ανθεκτικό.

«Για πρώτη φορά εδώ και πολλές εβδομάδες βλέπουμε σημάδια "ταύρου" και περιμένουμε το Bitcoin να κινηθεί προς την ζώνη των 40.000 δολαρίων», έγραψε την Παρασκευή σε email ο Pankaj Balani, CEO του ανταλλακτηρίου Delta Exchange. Όπως ανέφερε, οι συναλλαγές υπονοούν ότι οι 35.000 μπορεί να λειτουργήσουν ως ταβάνι για τον Ιούλιο, αλλά προσέθεσε πως "τους επόμενους μήνες το Bitcoin θα αντιμετωπίσει μικρή αντίσταση στα επίπεδα των 35.000 – 40.000 δολαρίων".

Πηγή: Bloomberg.com