Με απόδοση οριακά πάνω από το 4% διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στη δευτερογενή αγορά το 10ετές ομόλογο. Το ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχύεται μετά τις δηλώσεις του Έβαλντ Νοβότνι για σταδιακή εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ), το οποίο έκλεισε σήμερα τρεις ώρες νωρίτερα, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Στο 4,04% η απόδοση του νέου 10ετούς

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, λήξεως 30-01-2028, διαμορφώθηκε στο 4,04% από 4% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,51% να διαμορφωθεί στο 3,53% από 3,49% που έκλεισε τη Μ. Πέμπτη.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,191%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,222%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,272%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,328% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Οι δηλώσεις Νοβότνι εκτόξευσαν το ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται σήμερα έναντι του δολαρίου και διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2330 δολ. από το επίπεδο των 1,2310 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι δηλώσεις του μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι, εκτόξευσαν σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα. Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι είναι πλέον η κατάλληλη συγκυρία, προκειμένου η ΕΚΤ να πραγματοποιήσει τη στροφή προς μία περιοριστική πολιτική.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,2361 δολάρια.