Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Περιορισμένη διόρθωση καταγράφουν οι τιμές στη δευτερογενή αγορά μετά τη χθεσινή άνοδο. Έτσι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στα 2,15% από 2,12% χθες.

Βελτιωμένο το κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά τη χθεσινή, επιτυχή έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου. Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και η μεγάλη υπερκάλυψη του δημοπρατούμενου ποσού, τροφοδότησαν σήμερα ισχυρή ζήτηση στην αγορά.

Με περαιτέρω υποχώρηση των τιμών έκλεισε η εβδομάδα στην αγορά ομολόγων. Οι ρευστοποιήσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα, είχαν ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις να σημειώσουν νέα άνοδο. Έτσι νωρίς το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 2,33% από 2,28% χθες και του 5ετούς στο 1,31% από 1,29%.

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο τον τελευταίο σχεδόν ενάμισι χρόνο, καθώς οι ενδείξεις οικονομικής ευρωστίας στις ΗΠΑ και σε τμήματα της Ευρώπης υποδηλώνουν ότι οι φόβοι για μία ύφεση είναι πιθανόν υπερβολικοί.

Το bitcoin κατέγραψε πτώση σχεδόν 8% σήμερα, επεκτείνοντας τις απώλειές του μία ημέρα αφού ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ ζήτησε να σταματήσει το σχέδιο της Facebook για το κρυπτονόμισμα Libra, έως ότου απαντηθούν οι ανησυχίες που σχετίζονται με ζητήματα όπως τα προσωπικά δεδομένα και το ξέπλυμα χρήματος.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, καθώς υπερισχύουν οι πωλητές. Έτσι η απόδοση του 10ετους ομολόγου κυμαίνονταν σήμερα στο 2,28% από 2,19% χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς τίτλου κυμαίνονταν στο 1,29% από 1,12% χθες.

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, ενισχυμένες από τα στοιχεία για τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή, ενώ οι αγορές αναμένουν να δουν αν η κατάθεση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στο Κογκρέσο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων κινείτο σήμερα το Bitcoin, αφού κατέγραψε άλμα έως 9% κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους αναλυτές να αποδίδουν την κίνηση αυτή στις ελπίδες ότι τα κρυπτονομίσματα γίνονται ολοένα και πιο αποδεκτά αφού η Facebook αποκάλυψε τα σχέδιά της για ένα ψηφιακό νόμισμα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκαν απότομα σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα σήμερα μετά τις εκλογές που επανέφεραν τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, δημιουργώντας ελπίδες ότι θα υπάρξει νέα εστίαση στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ