Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία ιδρύματος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, προσφέροντας για τον σκοπό αυτό 10 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία.

Συγκρατημένες πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στις τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η διάχυτη ανησυχία που επικρατεί για την εξάπλωση του κοροναϊού και τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία, σε συνάρτηση με τις ασθενικές επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας στο αναπτυξιακό μέτωπο, διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα στις αγορές των ομολόγων στην ευρωζώνη.

(Ενημέρωση 18:00) Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να σπάσει ακόμη και το φράγμα του 0,9% υποχωρώντας στο 0,897%.

Εκτιμήσεις για αρνητικά επιτόκια στην Ελλάδα κάνουν αναλυτές του Bloomberg μετά το ρεκόρ του δεκαετούς ομολόγου που έπεσε κάτω από 1%.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά, κάτω από το 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, αψηφώντας την ανοδική τάση στις αποδόσεις των υπολοίπων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Οι φόβοι μήπως η επιδημία του κοροναϊού υπονομεύσει την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης, σε συνδυασμό με τις πολιτικές αναταράξεις σε Γερμανία και Ιρλανδία οδήγησαν το ευρώ σε ναδίρ τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου.

Χωρίς φρένο συνεχίζεται η υποχώρηση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, την ώρα που επικρατεί γενικότερη μείωση της των ομολόγων της Ευρωζώνης.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού νομίσματος από τις κεντρικές τράπεζες που επιχειρούν να καλύψουν το προβάδισμα της Κίνας και να εισέλθουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ