Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Τα εταιρικά κέρδη είναι καλύτερα των προβλέψεων, η κινεζική οικονομία αποδεικνύεται σχετικά ανθεκτική και οι εντάσεις στο εμπορικό πεδίο βρίσκονται σε φάση αποκλιμάκωσης. Έτσι Wall Street και Ευρώπη καλπάζουν από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Με ήπια άνοδο, πάνω από τα επίπεδα των 930 μονάδων, έκλεισε η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η αγορά απορρόφησε την ισχυρή πτώση της μετοχής του ΟΠΑΠ λόγω της αποκοπής του έκτακτου μερίσματος ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή.

Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αυξημένο τζίρο. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Eurobank, της Εθνικής , της Alpha Bank και της Coca Cola HBC.

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 920 μονάδων.

Με ήπια πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, διατηρώντας όμως τα επίπεδα των 900 μονάδων, καθώς εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυχρονίων κερδών, μετά τη χθεσινή καταγραφή υψηλών 58 μηνών.

Να ξεπεράσει το όριο του 1 τρισ. δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία για πρώτη φορά, ετοιμάζεται η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet. Θα είναι η τέταρτη από τις μεγάλες τεχνολογικές που θα φτάσει το σημείο-ορόσημο.

Tags:

Ασθενείς πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος στο Χρηματιστήριο, καθώς εκδηλώθηκαν μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις, μετά τη χθεσινή ανοδική κίνηση. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC, του ΟΛΠ και της Aegean Airlines.

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, εν όψει της ανακοίνωσης των σημαντικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών επωφελούνται από την εξασθένιση των τιμών του πετρελαίου καθώς υποχώρησε η ένταση στη Μέση Ανατολή.

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ