Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Ήπιες απώλειες καταγράφει την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το γενικευμένο αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

Με οριακές απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ακόμα μια συνεδρίαση όπου η ελληνική αγορά φάνηκε πως δεν έχει κατεύθυνση εν μέσω της ανησυχίας για την πορεία της ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- οικονομίας.

Mε απώλειες κινείται ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου την Τετάρτη, καθώς η ανοδική ώθηση των τελευταίων τριών συνεδριάσεων δείχνει να εξαντλείται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ανησυχίας και μεγάλης πτώσης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ωστόσο, οι επενδυτές στην Λεωφόρο Αθηνών δεν δείχνουν να συμπαρασύρονται στην «άτακτη υποχώρηση» των ευρωπαίων ομολόγων τους, κάνοντας απόπειρα να συγκρατήσουν το «όριο» των 830 μονάδων.

Με σημαντική άνοδο έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, γράφοντας την 3η διαδοχική συνεδρίαση κερδών αλλά και με τον χαμηλό τζίρο στην αγορά να φανερώνει πως δεν έχει ξεπεραστεί η ανησυχία για την πορεία της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, που οδήγησε στο sell off το ΧΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ