Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Μοτοδυναμικής, τη διαγραφή μετοχών της Μινωικές Γραμμές, την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας της Δυναμική, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Καραμανώφ και την επιβολή προστίμων ύψους 85.000 ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή συνεδρίαση του.

Σήμερα στη στήλη money money σχόλια για την αγορά του χρηματιστηρίου, τις συστημικές τράπεζες και γενικότερα την οικονομία της χώρας, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα εισηγμένων, όπως του Ελλάκτωρα, της Έλαστρον, της Πλαστικά Θράκης και της Έλτον Χημικά

Ήπια υποχώρηση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ήπιες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,00%.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα αφού ανήλθαν σε υψηλό οκτώ μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς αναλυτές δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για ανάκαμψη στην Κίνα παρά την καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση του ΑΕΠ για τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία το πρώτο τρίμηνο.

Το έχουμε ξαναπεί ο Απρίλιος είναι στατιστικά ο καλύτερος χρηματιστηριακός μήνας με το πλήθος και τη σημασία των γεγονότων που ήταν και είναι προγραμματισμένα να δημιουργούν προϋποθέσεις διατήρησης του ενδιαφέροντος. Και φυσικά ας μην αγνοούμε το λάθος του παίκτη (Gambler's fallacy / Monte Carlo fallacy). Τι λέει οι WOOD & Company για τις Συστημικές. Στο μικροσκόπιο της στήλης Ελληνικά Πετρέλαια, Μότορ Όιλ, ΑS.Co, Mermeren, Intercontinental International και Πλαίσιο

Το θετικό κλίμα στις συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών με το ΔΝΤ, για πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων του Ταμείου, στήριξαν την αγορά, όπως έκανε και η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Η ανάκαμψη του 10ετούς ομολόγου φαίνεται να επηρεάζει θετικά σε όλα τα επίπεδα την ελληνική οικονομία και οδηγεί σε κλείσιμο της ψαλίδας με τις υπόλοιπες χώρες. Οι ξένοι συνεχίζουν όχι απλά με τοποθετήσεις αλλά και με εξαγορές, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά διανύει τον τέταρτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα με συνολικά κέρδη 25% από την αρχή του έτους.

Με μικρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου 2018 (766,64 μονάδες).

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ