Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,29%.

Σε υψηλά τριμήνου σκαρφάλωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη, ύστερα από συνεχόμενη άνοδο, να «βλέπει» πλέον τις 680 μονάδες.

Νέα σημαντική άνοδος, που το φέρνει σε υψηλά σχεδόν τριών μηνών, σημειώθηκε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έλαβε ισχυρή ώθηση από το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό του, αλλά και από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Προς τα υψηλότερα επίπεδα του τριμήνου κινήθηκαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς οι προσπάθειες ανάκαμψης από τον κορονοϊό επισκίασαν τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις χειρότερες ταραχές στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη σημαντική διορθωτική υποχώρηση της Παρασκευής. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Μυτιληναίος , της ΔΕΗ και της Motor Oil.

Σε ανοδική τροχιά επανέρχεται η χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, μετά την σημαντική διορθωτική υποχώρηση της Παρασκευής.

Κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να διορθώνει μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις και συνολικά κέρδη 9,32%.

Υψηλότατα κέρδη 35% κατέγραψε το τελευταίο 5ήμερο ο τραπεζικός δείκτης, την ώρα που ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατέγραψε άνοδο 9,32% και ο τζίρος αυξήθηκε κατακόρυφα. Αναλυτικά:

Σε ανοδική τροχιά, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε το χρηματιστήριο, καθώς απορροφήθηκαν οι ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν για κατοχύρωση βραχυχρονίων κερδών.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ