Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω περιορισμένου τζίρου.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές και οδήγησαν τη χρηματιστηριακή αγορά σε πτώση, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,60%. Στο 1,24% οι εβδομαδιαίες απώλειες, στο 4,85% από τις αρχές του έτους.

Αίτηση έκτακτου ελέγχου στον αρμόδιο δικαστή για τα Folli-Follie αποφάσισε να υποβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα ενέκρινε το αίτημα της Nissos Holdings για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών του Κορρέ, ενώ επέβαλε 50.000 ευρώ στην Ιντρακόμ.

Πτώση σημειώνουν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και αναμένεται να ολοκληρώσουν με απώλειες την εβδομάδα, ενώ το δολάριο ανήλθε σε υψηλό επτά μηνών, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη λίστα των κινεζικών προϊόντων που μπαίνουν στο στόχαστρο στο πρώτο κύμα των δασμών που έχουν ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, δεύτερη με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να διασπάσει τις 770 μονάδες και να κλείσει με σημαντικά κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στα επίπεδα των 770 μονάδων, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

Ήπια ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει σημαντικές απώλειες 3,85%. Ο τζίρος για μία ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, παρά την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και τη βελτίωση του κλίματος στις αγορές ομολόγων. Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος.

Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ