Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019

Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 870 μονάδων, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας.

Την μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) όλων των εποχών στον κόσμο πραγματοποίησε η Saudi Aramco, καθώς άντλησε 25,6 δισ. δολάρια (!) από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του βασιλείου. Στα 119 δισ. δολάρια οι συνολικές προσφορές (!), από αραβικά κεφάλαια οι περισσότερες.

Ανέκαμψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 2,25%.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση με την αγορά να υποχωρεί στα επίπεδα των 880 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 881,28 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,31%.

Στους ρυθμούς Τραμπ χόρεψαν και πάλι τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στο κόκκινο έκλεισε η Ευρώπη, απώλειες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Κάτω από τις 990 μονάδς το ΧΑ. Αφορμή οι απειλές του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από Βραζιλία και Αργεντινή.

Με μικρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, υπερβαίνοντας το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του 2019.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για νέα εμπόδια στη σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία να ρίχνουν βαριά σκιά στις αγορές μετοχών.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Lamda Development, του ΟΠΑΠ, της Jumbo και της Coca Cola HBC.

Μπορεί μεν τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο να κατέγραψαν μεγάλα κέρδη φέτος, όμως υπάρχει μια αγορά που τα ξεπερνάει όλα: η Ελλάδα, γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 890 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ