Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, πάνω από τα επίπεδα των 860 μονάδων, εν μέσω όμως χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά, αδυνατώντας για μία ακόμη συνεδρίαση να διασπάσει την αντίσταση των 860 μονάδων. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Viohalco, του ΟΠΑΠ και της Μυτιληναίος.

Παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα μακριά από το ραντάρ πολλών θεσμικών επενδυτών, υπάρχουν σοβαρά σημάδια ότι το αφήγημα στην ελληνική αγορά αρχίζει να αλλάζει. Ένα ευρύ φάσμα μακροοικονομικών δεικτών αρχίζει να δείχνει ότι η οικονομία βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση,αναφέρει η Edison στην τελευταία 7σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Changing the narrative" (αλλάζοντας το αφήγημα).

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την αβεβαιότητα για την έκβαση των συνομιλιών για το Brexit να δημιουργεί επιφυλακτικότητα στους επενδυτές.

Η «θετική αύρα» που απορρέει, τις τελευταίες ώρες, από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΕΕ και Βρετανία για ένα Brexit με συμφωνία, ενισχύουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, το οποίο κατέγραψε άνοδο 1,99%, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας των επενδυτών για μία συμφωνία για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας.

Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, μετά την έγκριση από την Κομισιόν του κυβερνητικού σχεδίου «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο της υποχώρησης του επιτοκίου στα 3μηνα έντονα σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ενόψει των κρίσιμων εμπορικών διαπραγματεύσεων, με το κλίμα στην αγορά να επηρεάζεται και από την περαιτέρω αβεβαιότητα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 824,06 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,66%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 66,631 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 47.651.870 μετοχές.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ