Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων δεν κατάφεραν να ενισχύσουν το κλίμα μετά το νέο κύμα εικασιών για ταχύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων που έπληξε τη Wall Street και την Asia και αποδυνάμωσε τη διάθεση για ρίσκο παγκοσμίως.

Ήπια πτώση κατέγραψε και σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας κάτω από τις 840 μονάδες σε μία υποτονική συνεδρίαση, με τον τζίρο σε χαμηλότερα επίπεδα.

Την ανάκληση της άδειας για την παροχή της υπηρεσίας διαχείρισης χαρτοφυλακίων επενδύσεων, της εταιρείας Levant Partners, την πιστοποίηση καταλληλότητας αναλυτών, ενώ επέβαλε πρόστιμο ύψους 116.500 ευρώ στην Elliot International για ανοιχτές πωλήσεις επί της μετοχής της Eurobank. Πρόστιμα και σε Alpha, Eurobank.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς δέχονται πιέσεις από τη συνεχιζόμενη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, αν και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κάποιων εταιριών βοηθούσαν να περιοριστούν οι απώλειες.

Χαλαρή ήταν η αντίδραση σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup και τη μικρή καθυστέρηση της καταβολής της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος. Μεικτές οι αντιδράσεις στις ευρωαγορές. O βρετανικός δείκτης FTSE-100 υποχωρεί 0,27%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,34%, ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει άνοδο 0,51%.

Με κέρδη έκλεισε τελικά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αφού κατάφερε, με τη βοήθεια της Coca Cola κυρίως, να απορροφήσει τις πιέσεις από χαρτοφυλάκια που βρήκαν την ευκαιρία να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών της χθεσινής εντυπωσιακής ανόδου. Στα 2,09% τα εβδομαδιαία κέρδη για τον Γενικό Δείκτη.

Οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ σταμάτησαν χθες μία πολιτικά ευαίσθητη πώληση του Χρηματιστηρίου του Σικάγο (CHX) σε όμιλο με επικεφαλής επενδυτές που έχουν την έδρα τους στην Κίνα, δηλώνοντας ότι η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τους δυνητικούς αγοραστές θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα κατάλληλης εποπτείας του χρηματιστηρίου μετά από μία συμφωνία.

Tags: ,