Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Επιφυλακτική άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με τα κέρδη στον τραπεζικό και τον φαρμακευτικό κλάδο να προσφέρουν στήριξη στην αγορά, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη σημερινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Ολοκληρώθηκε, χθες, 18 Δεκεμβρίου 2018 η μεταβίβαση του 10% των μετοχών της «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε. (ΕΧΕ Α.Ε.)» από την «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. (ΑΤΗΕΧ)» στο «Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ)».

Πτωτικά κινήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 630 μονάδων. Πιέστηκαν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Motor Oil, της Μυτιληναίος, της Jumbo και των ΕΛΠΕ.

Το χθεσινό μαζικό ξεπούλημα στην Wall Street οδήγησε σε απώλειες τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών να ηγούνται της πτώσης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου επέκτειναν τις απώλειές τους και η Royal Dutch Shell κατέγραψε βουτιά εν μέσω δημοσιευμάτων για πιθανή εξαγορά.

Η αγορά, μη επηρεαζόμενη από το εορταστικό πνεύμα των ημερών, διάλεξε για πολλοστή φορά να μας δείξει το άσχημο πρόσωπό της, ενώ ίδια γραμμή κινείται και μέρος της πολιτικής σκηνής του τόπου, με έναν ακραία πολωτικό και διχαστικό λόγο. Την προσοχή της στήλης τραβάει η υποχώρηση των αποτιμήσεων του Γενικού, οι τράπεζες, η Coca Cola, ο FTSE 100 και ο Fourlis.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, προς τα επίπεδα των 630 μονάδων, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Συνεχίζεται η καθίζηση μετοχών που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ΧΑ, ενώ ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στο 87,99% αυξήθηκε το ποσοστό της CVC Capital Partners (μέσω της θυγατρικής Hellenic Healthcare) στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών "ΥΓΕΙΑ" ενώ στο 4,69% μειώθηκε το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας Γιώργος Αποστολόπουλος, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 640 μονάδων, ενώ παρόμοια εικόνα επικρατεί και στα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ