Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος με τον τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Εθνικής του ΟΛΠ και της Alpha Bank.

Με πτώση ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από την ανακοίνωση αδύναμων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Κίνα, με τις τραπεζικές μετοχές και τον γερμανικό δείκτη DAX να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Προς έκδοση 5ετούς ομολόγου η Aegean Airlines. Ακτινογραφίες Coca-Cola, BRIQ, οι συστημικές μετοχές. Βογιατζόγλου, η μετοχή διαμάντι. Στο 13,04% αυξήθηκε η συμμετοχή της Reggeborgh Invest στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Ο νέος νόμος για τις ανώνυμες εταιρείες.

Ήπια άνοδο κατέγραψε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, κάτω από το επίπεδο των 660 μονάδων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Coca-Cola, η οποία επηρεάζει σηαμντικά τη διαμόρφωση του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη.

Οι επενδυτές ίσως «ξαναερωτεύονται» την Ελλάδα, αναφέρει σε έκθεσή της HSBC, ενώ σημειώνει ότι η χώρα θα μπορούσε σύντομα να ξαναβγεί στις αγορές. Τα καρτέλ των εργολάβων διαπλοκής. Προς έκδοση και το πόρισμα για τις ξένες τεχνικές εταιρείες. Η σκουπιδοπαραγωγός ΕΚΤ και η FED. Σε ύφεση διολισθαίνει η γερμανική οικονομία, ο αδύναμος κρίκος της παγκόσμιας οικονομίας η Ευρώπη.

Η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, βοήθησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές να παρατείνουν το ανοδικό τους σερί και να κινηθούν σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά με τον τζίρο να είναι περιορισμένος για μία ακόμη συνεδρίαση.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο οριοθετεί τη μεταξύ τους συνεργασία για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την πραγματοποίηση δράσεων, στο πλαίσιο των κοινών θέσεών τους.

Με οριακή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με περιορισμένο τζίρο. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές και κυρίως η μετοχή της Πειραιώς (+8,62%).

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ