Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει με μικρή άνοδο, αν και στο μεγαλύτερο μέρος οι τιμές των μετοχών κατέγραφαν ήπια υποχώρηση.

Η επιστροφή των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα φάνηκε σήμερα να καθυστερεί, λόγω του αδιεξόδου στις αμερικανικές συνομιλίες για το επόμενο πακέτο στήριξης της οικονομίας, των ανησυχιών για τις προστριβές στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη και την Κίνα και της πανδημίας της COVID-19.

Με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επηρεάζεται θετικά από το κλίμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ωστόσο, όπως συνηθίζεται την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ο τζίρος έμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πορεία ανάκαμψης σημείωσε για την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε τη Δευτέρα εξαιτίας της αναζωπύρωσης ανησυχιών για την πορεία των ελληνοτουρκικών. Ωστόσο, προβληματισμό για τη σημερινή συνεδρίαση προκάλεσε ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος της αγοράς.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν σήμερα οι τιμές των μετοχών με τη χρηματιστηριακή αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 620 μονάδων.

Η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε το Σάββατο ότι επαναγόρασε μετοχές ύψους 5,1 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, αν και η πανδημία του κορονοϊού περιόρισε τον κύκλο εργασιών του ομίλου του Warren Buffett.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση τα εβδομάδας με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από την αναζωπύρωση της ελληνοτουρκικής κρίσης, μετά την υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να κινείται σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές σήμερα στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για συμφωνία αναφορικά με το αμερικανικό πακέτο βοήθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού, με τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα να ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Με σημαντικά κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, προσεγγίζοντας τα επίπεδα των 640 μονάδων, όμως και η νέα άνοδος των τιμών των μετοχών δεν συνοδεύθηκε από αξιόλογη αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ