Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Πτωτικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδος, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 840 μονάδων, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, της UBS, απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή και σημαντικές εισηγήσεις υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι εργασίες και του δεύτερου Ετήσιου Συνεδρίου για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018. Για δεύτερη χρονιά το Χρηματιστήριο φιλοξενεί και στηρίζει το συνέδριο Αλφαβητισμού, τόνισε ο πρόεδρος των ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης.

Πτώση κατέγραψε η σήμερα χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 6,18%. Εβδομαδιαία κέρδη 4,16%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην αρχή της συνεδρίασης, ολοκληρώνοντας μια ισχυρή εβδομάδα, καθώς το ράλι στα εμπορεύματα εξασθένησε οδηγώντας σε κατοχύρωση κερδών στις μετοχές των μεταλλευτικών μετοχών.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 6,18%.

Σε ανοδική τροχιά για έκτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά η οποία «βλέπει» τα επίπεδα των 850 μονάδων. Το ενδιαφέρον διαχύθηκε σήμερα από τις τραπεζικές μετοχές στα υπόλοιπα blue chips, ενώ υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Viohalco, της Μυτιληναίος και του ΟΤΕ.

Μικρή υποχώρηση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός Δείκτης σημείωσε συνολικά κέρδη 5,38%.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι μετοχές των βιομηχανικών εταιριών και των εταιριών εμπορευμάτων χάρη στα οικονομικά αποτελέσματα και την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, ενώ οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες υποχώρησαν, εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης ύστερα από το διήμερο ράλι τους.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ