Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΧΑΕ, καθώς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν έχει οριστεί τραπεζική αργία, ενώ και το Target2 θα είναι διαθέσιμο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η Εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το ∆ιοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, επέλεξε ομόφωνα, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΧΑΕ, τον Γιάννο Κοντόπουλο.

Σε ένα οικονομικά αβέβαιο περιβάλλον, η χρηματιστηριακή Pantelakis Securities υιοθετεί προσέγγιση υπέρ των μετοχών αξίας, μέσω μιας προσέγγισης με τρεις άξονες. Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές συγκεκριμένων τίτλων και οι τιμές-στόχοι.

Με μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, το ΧΑ έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή εκκίνηση για το 2022, κόντρα μάλιστα και στις αναταράξεις που εμφανίζουν οι διεθνείς αγορές. Η αγορά προσπάθησε να ξεφύγει από την πολύμηνη συσσώρευση στα επίπεδα των 850-930 μονάδων, καταγράφοντας νέα υψηλά επταετίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης (955,76 μονάδες) που ήταν το υψηλότερο κλείσιμο από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 (1.035 μονάδες). Θετικοί για την πορεία της ελληνικής αγοράς εμφανίζονται αρκετοί επενδυτικοί οίκοι, εκτιμώντας ως ελκυστικές τις αποτιμήσεις της ελληνικής αγοράς.

Οι επενδυτές στράφηκαν μαζικά στις μετοχές και εγκατέλειψαν το ρευστό, τον χρυσό και τα ομόλογα, ειδικά τα ασφαλή καταφύγια, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η BofA χθες Παρασκευή.

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά σημερινή του συνεδρίασή του, ενέκρινε το Ενημερωτικό της Premia και τραυτόχρονα μοίρασε πρόστιμα 197.500 για διάφορες παραβάσεις

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών να έκλεισε με κέρδη 10,43% το 2021, όμως η πλειοψηφία των κερδισμένων μετοχών (115 έκλεισαν με κέρδη και 34 με απώλειες) κατέγραψε αποδόσεις υψηλότερες του Γενικού Δείκτη και 17 τίτλοι πέτυχαν άνοδο μεγαλύτερη του 80%, σημειώνοντας κέρδη έως και 350%.

Με κέρδη 10,43% έκλεισε το 2021 για τη Χρηματιστηριακή αγορά, ανακτώντας σχεδόν το χαμένο έδαφος του 2020 (-11,75%), ενώ η συνολική αξία των μετοχών αυξήθηκε κατά 12,227 δισ. ευρώ, στα 66,092 δισ. ευρώ, έπειτα από μείωση 7,8 δισ. ευρώ το 2020.

Υποτονική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο σε εορταστικό κλίμα και με τους επενδυτές να κρατούν αποστάσεις, χωρίς διάθεση για μεγάλες αλλαγές, καθώς απέχουμε μόλις τρεις συνεδριάσεις μακριά από το νέο έτος. Τα πακέτα συγκράτησαν τον τζίρο.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να κλείνει στα επίπεδα των 890 μονάδων, με περιορισμένο όμως τζίρο, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ