Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, δεδομένου και του γερμανικού «ναυαγίου» σχηματισμού κυβέρνησης, διαψεύδοντας τους φόβους για υπερβολική αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις του Βερολίνου.

Παρά τις αρχικές απώλειες, υπήρξε γρήγορη ανάκαμψη, καθώς οι αρνητικές εταιρικές ανακοινώσεις -κυρίως από βρετανικές εταιρίες- αντισταθμίστηκαν από την εμπιστοσύνη στην ισχύ της ευρωπαϊκής οικονομίας και στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Στις 11:55 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,1%, με τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,1%. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι προτιμά τη διεξαγωγή νέων εκλογών από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ύστερα από την αποτυχία των συνομιλιών για το σχηματισμό τριμερούς κυβέρνησης.

«Πραγματικά, δήλωσε οικονομολόγος της UBS Wealth Management, προσθέτοντας ότι οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν την πιθανότερη επιλογή καθώς θα πρόκειται για διαδικασία που θα πάρει πολύ χρόνο.

Ενισχυμένη για δεύτερη ημέρα ήταν η μετοχή της Volkswagen. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επέκτεινε τα κέρδη που σημείωσε αφού αναθεώρησε ανοδικά τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της χθες, σημειώνοντας άνοδο 2,4%.