Αναμένουμε τα πορίσματα των ερευνών για την υπόθεση της Folli-Follie, τόνισε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης και έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη περίπτωση πολύ μεγάλου μεγέθους που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά η αγορά».

«Ολοκληρώσαμε μια δέσμη ενεργειών, η οποία είναι ικανή -όχι άμεσα αλλά εν ευθέτω χρόνω- να μας δώσει αποτελέσματα τα οποία να είναι αξιόπιστα», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, σχετικώς με την υπόθεση της Folli-Follie.

Κατά τη συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2016 και 2017) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Επιτροπή Θεσμών, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, ερωτηθείς σχετικώς με την εξέλιξη της υπόθεσης της ελληνικής εταιρείας τόσο από την πρόεδρο, Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε λόγο για περίπτωση «πρωτόγνωρη πολύ μεγάλου μεγέθους που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά η αγορά».

Αφού, ο κ. Γκότσης ανέτρεξε στην πορεία των συμβάντων μετά την έκθεση του αμερικανικού fund για την Folli-Follie και ενημέρωσε ότι η Επιτροπή προχώρησε στις ενδεδειγμένες δράσεις, ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή, στην ουσία, αναμένει να ολοκληρωθούν οι έρευνες, που πραγματοποιούν οι θεσμοί ή οι εταιρείες στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο.

Θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα

«Όταν έχουμε τα πορίσματά τους, θα έρθουν στην Επιτροπή θα αξιολογηθούν και τότε θα υπάρξουν, όχι μόνον ανακοινώσεις, αλλά συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα στρέφονται αναλόγως με το ποιος παραπληροφόρησε ή παραποίησε ή προέβη σε όποια άλλη παραβατική πράξη και τότε ο πέλεκυς θα είναι πολύ βαρύς», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Ο κ. Γκότσης, ευχήθηκε πάντως να υπάρξει διάψευση της συγκεκριμένης μελέτης (του αμερικανικού fund) και η εταιρεία να συνεχίσει την λειτουργία της όπως μέχρι τώρα, προς όφελος της εθνικής οικονομίας.