Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι παγκόσμιες αγορές, χάρη σε έναν συνδυασμό ισχυρών κερδών και του ράλι στον τεχνολογικό κλάδο αφού η Apple έγινε η πρώτη παγκοσμίως εταιρία με χρηματιστηριακή αξία 1 τρισεκ. δολαρίων, αν και οι ανησυχίες για την παγκόσμια διαμάχη στο εμπόριο συγκρατούν την άνοδο.

Ξεπούλημα καταγράφεται στα ιταλικά ομόλογα για δεύτερη συνεχή ημέρα ενώ οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών κινούνταν επίσης πτωτικά εν μέσω ενδείξεων για νέες κυβερνητικές εντάσεις στη Ρώμη.

Αφού ανήλθε σε υψηλό τριών εβδομάδων, το δολάριο υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος, ενώ το κινεζικό γιουάν κατέγραψε άλμα αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει «βασικά σταθερό» το νόμισμα.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World Index, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,1%.

Ενώ το χθεσινό τεχνολογικό ράλι στη Wall Street επηρέασε τις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, τα κέρδη ήταν περιορισμένα λόγω των εντάσεων στο εμπόριο. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,05%, αν και σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση πάνω από 0,5%.

Το ευρώ, που υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Ιουνίου νωρίτερα σήμερα, αντέστρεψε την πορεία του και κινήθηκε ανοδικά κατά 0,1% καθώς υποχώρησε το δολάριο. Η βρετανική λίρα αντέστρεψε την πορεία της από τα χαμηλά επίπεδα δύο εβδομάδων και κινήθηκε νωρίτερα ανοδικά. Προηγουμένως είχε σημειώσει πτώση αφού ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι υπάρχει ένα «ενοχλητικά υψηλός» κίνδυνος η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Οι αποδόσεις των ιταλικών διετών και πενταετών ομολόγων σημείωσαν νωρίτερα άνοδο κατά 22 με 25 μονάδες βάσης στο 1,27% και το 2,32%, στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Ιουνίου. Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών υποχώρησαν νωρίτερα κατά 0,8% και οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα τους από τις αρχές Ιουνίου.