Η Χρηματιστηριακή Αγορά, η αγορά του ΧΑ, όπως έχουμε πλέον συνηθίσει να τη λέμε, αποτελεί για κάθε οικονομία, καθρέφτη της πορείας της και των προοπτικών της. Το BigBusiness.gr δημιούργησε μία ιδιαίτερη στήλη, στην οποία θα βρίσκετε πολύτιμες πληροφορίες, ουσιαστικά «ακτινογραφίες» της ίδιας της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά και των εισηγμένων εταιρειών.

 

Χ.Α - ΑΓΟΡΑ:

Διορθωτική η τάση της σήμερα, με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις και με αδύναμες ξανά τις τραπεζικές μετοχές. Δείχνει κουρασμένη πάντως και οι βραχυπρόθεσμα σκεπτόμενοι και ενεργούντες θα πρέπει να ζυγίζουν καλά τις κινήσεις τους. Στα 21 εκατ. ευρώ ο τζίρος λίγο πριν τις 4μμ, με τις τράπεζες να απορροφούν μόλις τα 3,3 εκατ. ευρώ (λείπει η ΕΤΕ).

ΤΑΜΠΛΟ:

Διορθώνει η μετοχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ μετά το χθεσινό της τίναγμα στα υψηλά των 1,6000 (προς την λήξη της συνεδρίασης) αφού ο νέος μεγάλος στόχος θα αποκτήσει το 20% έναντι τιμήματος 8 εκατ. ευρώ που μεταφράζεται σε 1,3200 ευρώ περίπου. Στο -7,5% στα 1,4800 προ ολίγου με 140 χιλ. τμχ. Μαζί της υποχωρεί η ΙΝΤΡΑΚΟΜ κατά 3,5% περίπου στα επίπεδα των 0,6500 ευρώ με 135 χιλ. ευρώ.