Αυξημένο το ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικές επιχειρήσεις βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), Σωκράτης Λαζαρίδης, ο οποίος μίλησε στο Bloomberg, στο πλαίσιο του 13ου Roadshow που πραγματοποιεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη ο μη χρηματοοικονομικός τομέας προσελκύει αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι και τα προηγούμενα χρόνια, εν μέσω της κρίσης, υπήρχε ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι οι καλές επιδόσεις των ελληνικών εταιρειών είναι το πιο σημαντικό θέμα για την προσέλκυση επενδυτών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημαντική άνοδο στα καθαρά έσοδα, η οποία έφτασε το 32% φέτος και επισήμανε ότι καταγράφεται 70% αύξηση στα EBITDA την τελευταία πενταετία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η προεκλογική περίοδος να επηρεάσει τους επενδυτές, απάντησε: «Οι επενδυτές είναι πάντα ευαίσθητοι στις πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν εγκαταλείπουν τις αγορές πριν τις εκλογές».

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στα σχέδια και τα μεγέθη των επιχειρήσεων και το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πλέον το δεύτερο στοιχείο στη συζήτηση.