Οι μετοχές της Ευρωζώνης αποδείχθηκαν σήμερα σχετικά ανθεκτικές στις μαζικές ρευστοποιήσεις στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, σημειώνοντας μέτρια κέρδη παρά τις βαριές απώλειες στην αμερικανική και την ασιατική αγορά. Ανοδικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο δείκτης STOXX της Ευρωζώνης σημείωσε πτώση έως 0,8%, πριν ανακάμψει καταγράφοντας άνοδο 0,4% στις 11:40 ώρα Ελλάδας. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 8 Δεκεμβρίου στις αρχές της συνεδρίασης, πριν αντιστρέψει την πορεία του και καταγράψει άνοδο 0,1%.

«Είναι ενθαρρυντικό που οι ευρωπαϊκές μετοχές αρχίζουν να βρίσκουν κάπως τον βηματισμό τους δεδομένου του καθοδικού ρεύματος που είχαμε στις αμερικανικές αγορές. Εάν μπορέσουμε να βρούμε κάποια στήριξη για μη αμερικανικές μετοχές, αυτό σίγουρα θα βοηθήσει το γενικότερο κλίμα», δήλωσε αναλυτής της Credit Suisse Wealth Management.

Θετικό πρόσημο για το ΧΑ

 Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές.

0,85% στις 638,00 μονάδες και τον τζίο στα 15,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη 1,06%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,70% και ο τραπεζικός δείκτης 3,72%΄