Με ράλι ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, ενώ τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των L'Oreal και Sanofi και των τραπεζών Standard Chartered και Santander περιόρισαν τη νευρικότητα των επενδυτών. Κέρδη και για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο βασικός δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 1,7% στην αρχή της συνεδρίασης, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 1,5% και τον γερμανικό DAX κατά 1,4%.

Παρά το σημερινό ανοδικό ξεκίνημα, ο δείκτης STOXX 600 οδεύει προς τον χειρότερο μήνα του από τον Ιανουάριο του 2016 μετά το μαζικό ξεπούλημα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές τον Οκτώβριο.

Η μετοχή της L’Oreal σημείωσε άλμα 5,9% αφού η αύξηση των πωλήσεων στη μητρική Maybelline ανέβασε ταχύτητα το τρίτο τρίμηνο, χάρη στην ισχυρή ζήτηση στην Ασία.

Η μετοχή της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi κατέγραψε άλμα 5,2% καθώς επιβεβαίωσε την επιστροφή της σε ανάπτυξη με υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το Γ’ τρίμηνο και αναθεώρησε ανοδικά τον στόχο για τα κέρδη του 2018 για δεύτερη φορά φέτος.

Οι τράπεζες Santander και Standard Chartered ενισχύθηκαν κατά 4% και 4,7% αντίστοιχα αφού και οι δύο ανακοίνωσαν καλύτερα αποτελέσματα, βοηθώντας να βελτιωθεί το κλίμα στον τραπεζικό κλάδο.

Στον αντίποδα, η φινλανδική εταιρίεα ελαστικών Nokian σημείωσε βουτιά 11,4% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία της.

Θετικό πρόσημο και για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα (11:10) καταγράφει άνοδο 0,61% στις 640,48 μονάδες και ο τζίρος στα 3,73 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,01% ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,98% και ο τραπεζικός δείκτης 1,99%.