Η ένταση που υποβόσκει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έπληξε τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις κινήσεις με ρίσκο στην αρχή μια ιδιαίτερα αβέβαιης εβδομάδας, κατά την οποία αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit. Πτώση σημειώνει και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,8% σε χαμηλό δύο ετών, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,3%. Ο γερμανικός δείκτης DAX, που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στην Κίνα λόγω των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών που περιλαμβάνει, υποχώρησε κατά 0,9%.

Η μετοχή της BASF υποχώρησε κατά 4,3% αφού η γερμανική εταιρεία χημικών αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για τα κέρδη του 2018.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 1,8% καθώς επηρεάστηκαν από την ένταση στο εμπόριο. Οι εταιρείες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων AMS, Siltronic και STMicro σημείωσαν νωρίτερα πτώση από 2,9% έως 5,1%.

Υποχωρεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα (11:12) διαμορφώνεται στις 641,35 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,13%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,08 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,25%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,36% και ο τραπεζικός δείκτης 1,71%.