Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις θετικές ενδείξεις για τις προοπτικές των εμπορικών συζητήσεων ΗΠΑ-Κίνας. Η βρετανική λίρα ενισχύθηκε παρά την είδηση ότι θα γίνει ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, οι προθεσμιακές τιμές των αμερικανικών μετοχών και οι ευρωπαϊκές μετοχές σκαρφάλωσαν, σε συνέχεια των μεγάλων κερδών που σημείωσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απελευθέρωση με εγγύηση από τον Καναδά της οικονομικής διευθύντριας του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei Technologies και της δήλωσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα εξέταζε μία παρέμβασή του στην υπόθεση, αν αυτό βοηθούσε σε μία συμφωνία με την Κίνα.

Στη Βρετανία, οι αγορές αντιμετώπισαν ήρεμα την είδηση για την πρόταση μομφής κατά της Μέι, με τη στερλίνα να κινείται ανοδικά, καθώς πολλοί υπουργοί έσπευσαν να στηρίξουν την πρωθυπουργό. Πριν από λίγο, ο δείκτης μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,9%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η άνοδος για τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών Stoxx 600. H ισοτιμία της στερλίνας διαμορφωνόταν στα 1,2534 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,4%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν, επίσης, τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τον κίνδυνο μίας διακοπής λειτουργίας υπηρεσιών του αμερικανικού δημοσίου, με τον Τραμπ να είναι σε αντιπαράθεση με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο σχετικά με τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Στη Γαλλία, η διαφορά απόδοσης των κρατικών ομολόγων με αυτή των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις εκλογές του 2017. Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, επιβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να ικανοποιήσει απαιτήσεις των διαδηλωτών θα έχουν επίπτωση στο έλλειμμα της χώρας, με την κατάσταση να προκαλεί νέο πονοκέφαλο για την ΕΕ στις συζητήσεις της για τον ιταλικό προϋπολογισμό.