Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 640 μονάδων, ενώ παρόμοια εικόνα επικρατεί και στα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 640,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,68%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,77%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,85%) και της Υγείας (+0,57%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-2,05%) και των Κατασκευών (-0,99%).

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η προειδοποίηση για τα κέρδη από την εταιρία διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων ASOS οδήγησε σε πτώση τις μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου ενώ οι επενδυτές φοβούνται ότι οι καταναλωτές δεν θα καταφέρουν να δώσουν τη συνηθισμένη ώθηση στις αγορές πριν τα Χριστούγεννα.

Οι μετοχές στην ευρωζώνη σημείωσαν πτώση 0,5% ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,2% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,3%.

Η μετοχή της ASOS κατέγραψε βουτιά 36% αφού η βρετανική εταιρία αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της, τονίζοντας ότι ο Νοέμβριος ήταν «σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες».

Η μετοχή της Zalando, της γερμανικής εταιρίας που είναι ανταγωνίστρια της ASOS και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη εταιρία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου, σημείωσε βουτιά 16,8%.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρίας H&M υποχώρησε κατά 3,8% παρότι ανακοίνωσε πωλήσεις που συμβάδιζαν με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Οι μετοχές της Next και της Marks & Spencer υποχώρησαν κατά 3,7% και 2,4% αντίστοιχα.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος λιανικού εμπορίου κατέγραψε πτώση 1,3%, σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις και υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2016.