Γιατί να στεναχωριούνται, αυτοί δεν έχασαν, με δανεικά ζούσαν και θα εξακολουθήσουν να ζουν με άνεση και πιθανώς ατιμωρησία. Χλιδάτα τα πάρτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου, παρά το σκάνδαλο και τις ποινικές διώξεις. Οι πιθανές ημερομηνίες επαναξιολόγησης της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους. Η χρηματιστηριακή αγορά, θεσμικά σχόλια, τεχνική εικόνα, ελληνική οικονομία και παγκόσμια οικονομία, η AudioVisual, οι αλλαγές στον Γενικό Δείκτη και o δείκτης SREP.

Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Χλιδάτα πάρτι, παρά το σκάνδαλο και τις ποινικές διώξεις!!

Οι επενδυτές έχουν χάσει όλα τα χρήματα που επένδυσαν στη FF και αυτοί κάνουν χλιδάτα πάρτι και φωτογραφίζονται στο instagram. Οι δε φορείς ύπνο βαθύ. Επτά μήνες πέρασαν. Θέλουμε και επενδυτές στην Ελλάδα, τρομάρα μας....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πιθανές ημερομηνίες επαναξιολόγησης (ή αναβάθμισης) της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους οίκους όπως έχουν ανακοινώσει:

  • Standard & Poor's: 18 Ιανουαρίου 2019, 26 Απριλίου 2019, 25 Οκτωβρίου 2019
  • Moody's: 1 Μαρτίου 2019, 23 Αυγούστου 2019
  • Fitch: 8 Φεβρουαρίου 2019, 2 Αυγούστου 2019
  • DBRS: 3 Μαΐου 2019, 1 Νοεμβρίου 2019

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΨΗ ΧΑ: Επικεντρωνόμαστε στις εταιρείες και όχι στις μετοχές. Έχουμε μακρόχρονο επενδυτικό ορίζοντα, αναζητούμε ελκυστικές αποτιμήσεις και περιθώριο ασφαλείας, ενώ παράλληλα δίνουμε έμφαση στις αξιόπιστες διοικήσεις και την χρηστή διακυβέρνηση.

  • Οι επενδύσεις μας δεν σχετίζονται απόλυτα με το timing και δεν προσβλέπουμε σε κέρδη από τα πάνω-κάτω της αγοράς.
  • Αντίθετα, πιστεύουμε ότι ο χρόνος λειτουργεί ως ούριος άνεμος για τις καλές εταιρείες και αρνητικά για τις κακές.

ΣΧΟΛΙΟ: Παρατηρούμε, ότι συνεχίζεται να προβάλλεται κατά κόρον και σε διαρκή replay το θέμα της αξιοπιστίας των ελληνικών εταιρειών του ΧΑ. Λες και δεν γνωρίζουμε, ότι όλες ανεξαρτήτως οι εταιρείες (παγκοσμίως) μόνον από παρθενογέννηση δεν είναι πλασμένες-δημιουργημένες.

  • Το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κάθε ομίλου δεν μπορεί να το συλλάβει ούτε η πλέον... ευφάνταστη φαντασία. Αλλά όλο το σύστημα έτσι δουλεύει και ανατρέφεται... Με τα μεγάλα ψάρια να τρώνε πάντα τα μικρά, γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν από πείνα.
  • ENRON, ΜΕΡΝΤΟΧ, WORLDCOM, DEUTSCHE BANK, CITI, BofA, εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις κ.λπ., κ.λπ.. Και σου κουνάνε το δάκτυλο... Και αντί να τους απαντήσεις κατάλληλα, σκύβεις το κεφάλι σαν ραγιάς... Γι’ αυτό σε έχουνε στη φάπα!
  • Και όχι μόνον αυτό, αλλά τους δίνεις και δίκιο ρίχνοντας στην πυρά ολόκληρη την αγορά σου υπερθεματίζοντας!

ΘΕΣΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Ι: Κερδίζουμε βασανιστικά αργά, αλλά κερδίζουμε, διαφάνεια και σταθερότητα στη δημοσιονομική και φορολογική πολιτική που είναι απαραίτητα συστατικά. Η ελληνική είναι μια «ελαφριά» οικονομία, που βασίζεται στην οικογενειακή μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι που οδήγησαν την κρίση σε μικρότερη έκταση και βάθους. Ναι, μικρότερη.

  • Ταυτόχρονα όσο επικρατούν χαμηλός πληθωρισμός, θετική φορολογική αντιμετώπιση της πρώτης κατοικίας και λογικές τιμές, μπορεί να επέλθει η ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας.
  • Τώρα που έχει ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός και ακόμα περισσότερο ο απολογισμός του κράτους, μπορούμε να ζήσουμε με λιγότερα δανεικά και μεγαλύτερο «μελλοντικό» εισόδημα.
  • Να ζήσουμε ως χώρα τη δική μας ζωή και όχι τη «ζωή των άλλων».

ΘΕΣΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΙΙ: Στην παρούσα φάση είναι σαφές ότι το μέλλον υποτιμάται...

Πολλές επιχειρήσεις διαπραγματεύονται κάτω από τη λογιστική τους αξία, που υποθέτει ότι θα έχουν ζημιές τα επόμενα χρόνια και πως η αξία των άυλων περιουσιακών τους στοιχείων είναι μηδενική. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει για όλες αυτές τις επιχειρήσεις.

  • Στην αγορά ομολόγων, τα πιστωτικά περιθώρια της Ελλάδος, παρότι μειωμένα, παραμένουν σε ύψος που υιοθετούν την υπόθεση ότι ο κίνδυνος πτώχευσης της χώρας είναι ακόμα υψηλός. Και εδώ η υπόθεση είναι ακραία.
  • Δυσκολίες θα υπάρξουν, τα αυστηρά μέτρα θα παραμείνουν, κάποιες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και κάποιες άλλες όμως, θα εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες για να προχωρήσουν δυναμικά.

Σ' αυτό το «μικρό» κόσμο, όπου οι αποστάσεις υπάρχουν μόνο στο χάρτη, η τεχνολογία και ο διαθέσιμος χρόνος μπορούν να κάνουν το αδύνατο, δυνατό. Κατά τη γνώμη μου, αυτοί που ενδιαφέρονται πάντα για την «καλή ζωή», αλλά ενδεχομένως διαθέτουν αρκετά για να ξοδέψουν, σίγουρα δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι οι επιχειρηματίες έχουν το χρόνο και σε αρκετές περιπτώσεις τα απαραίτητα χρήματα, αλλά έχουν ταυτόχρονα στην κατοχή τους ένα πολύ απαιτητικό περιουσιακό στοιχείο, τον κίνδυνο. Τον ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τον αφήνουμε πίσω μας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης@620,60 επέστρεψε στην ζώνη στήριξης των 600 μονάδων, καθώς η υπέρβαση των 650 μονάδων ήθελε κάτι καλύτερο από ημερήσιες συναλλαγές των 30 εκατ. ευρώ. Η μεσοπρόθεσμη εικόνα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2018 παραπέμπει σε μια μεσοπρόθεσμη συσσώρευση τιμών σε περιορισμένο εύρος διαπραγμάτευσης, όπου τα βραχυπρόθεσμα σήματα αγορών αναιρούνται διαδοχικά.

  • Ευρισκόμενος στο κάτω εύρος της συσσώρευσης αυτής ο Γενικός Δείκτης, πραγματοποίησε μια ισχνή αντίδραση που κέρδισε προσωρινά χρόνο υπέρ των αγοραστών, αφού και η άλλη πλευρά δεν δείχνει ιδιαίτερα ικανή να ωθήσει πλέον τις αποτιμήσεις αισθητά χαμηλότερα.

Τα δεδομένα της συσσώρευσης θα αλλάξουν σε μια ενδεχόμενη υποχώρηση κάτω από τις 590 μονάδες, ή σε μια υπέρβαση των 650 μονάδων. Επί του παρόντος η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη και δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια προς το μέσον του εύρους (625 μονάδες) με τους υπάρχοντες συναλλακτικούς όγκους.

  • Για τον Γενικό Δείκτη@620,60, το ημερήσιο "stop short" στις 650 μονάδες. Θετική ένδειξη η υπέρβαση της πρώτης αντίστασης στις 611, ενώ η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 597 μονάδες.
  • Σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, οι επόμενες αντιστάσεις στις 627 και 634 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 597 μονάδων, ανοίγει τον δρόμο για τις 580 και 573 μονάδες.
  • Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης@1637,25 το ημερήσιο "stop short" στις 1708, πρώτη αντίσταση στις 1635 – 1655 και επόμενη στήριξη στις 1569 μονάδες.

Κλείσιμο υψηλότερα των 1655 μονάδων, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για κίνηση προς τις 1708 – 1720 μονάδες. Αντίθετα, υποχώρηση χαμηλότερα των 1569, μπορεί να σπρώξει τον εν λόγω δείκτη προς τις 1513 μονάδες.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OIKONOMIA: Προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, επιβάρυνση του προϋπολογισμού με μισθοδοσίες και άλλα παραμύθια προσχολικής ηλικίας... Ναι, αλλά τώρα που μπαίνουν στους προϋπολογισμούς οι επιδικασθείσες παράνομες περικοπές προηγούμενων κυβερνήσεων, θα κάνουν πάρτι τα fake news...ξανά!! 

Money8.1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ποσοστό χωρών συμμετοχής ΑΕΠ στη παγκόσμια οικονομία (σχόλια φίλης μας οικονομολόγου)

Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Ρωσία μαζί μόλις ξεπερνούν κατά τι το Αμερικανικό ΑΕΠ και να μη μιλήσουμε για το κατά κεφαλήν και την συγκρινόμενη συνολική δυνατότητα κατανάλωσης, διότι μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά. Οσο για την Ευρώπη του βγήκε η ψείρα στο γιακά, όλη μαζί μετά του ΗΒ, μόλις και καλύπτει βαριά βαριά το 60% του US GDP, ενώ παράλληλα πρέπει να εξάγει. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς γιατί οι ΗΠΑ μπορούν να εφαρμόζουν το διεθνές εμπόριο και την οικονομία made to their measurements & πόσο πολύ εξαρτώνται οι εξαγωγές των προηγμένων και αναπτυσσόμενων από τις ίδιες.

Eιδικά της Γερμανίας που οφείλει μακράν των υπολοίπων, σχεδόν το 50% του ΑΕΠ της στις εξαγωγές. (Η Κίνα μόλις 10%)...

  • Aν οι ΗΠΑ εφάρμοζαν πολιτικές τύπου γερμανικών δημοσιονομικών προσαρμογών, πολύ απλά θα είχε καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία.
  • Ειναι "καταδικασμένες" να αναπτύσσονται και να καταναλώνουν ως πρώτος και με διαφορά εξαγωγικός εταίρος των περισσοτέρων κρατών....χώρια το πετροδολάριο που αποτελεί τον ένα και μοναδικό ρυθμιστή-προμηθευτή ενέργειας των προηγμένων οικονομιών.
  • Γιατί πολύ απλά, χωρίς δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα, δεν αγοράζεις ενέργεια.
  • Οταν μιλάμε, καλό είναι να γνωρίζουμε και τα πραγματικά μεγέθη...

Money8.1Global

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: «Περίεργες» αλλαγές έχουν γίνει στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη με τον ΟΤΕ να περνάει 2ος πίσω από τη ΕΕΕ την Alpha να εξακοντίζεται στη 10η θέση πίσω από τη 3η Eurobank και την 7η ΕΤΕ, ενώ ο Μυτιληναίος βγήκε 5ος πάνω από τη Motor Oil. Κοινώς οι «ρυθμιστές» άλλαξαν φρένα..

Money8.1Allages

Είναι αυτό που λέμε..."Να μην σου τύχει"...

Γιατί έτσι και σου έτυχε, τότε την... έκατσες την βάρκα. Και δεν σε σώνουν ούτε τα θεμελιώδη, ούτε οι χάρακες και οι χαρακιές τους, έτσι και σε πετύχει ανοικτό στα ανοικτά... Είναι και ο κυκλοθυμικός τρόπος που κινείται η αγέλη, που σηκώνει κι άλλο το κύμα....Πως μπορεί τώρα να προφυλαχτεί κανείς απέναντι σε τέτοιες συνθήκες;

Σχεδόν αδύνατο να πετύχει τον τέλειο συγχρονισμό, αλλά όσο νάναι αν δεν είναι άπληστος, αν κατοχυρώνει σταδιακά τα κέρδη του στα ανοδικά δρομολόγια διατηρώντας πάντα ρευστότητα τότε συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να μην τα κάνει μούσκεμα.

Μοναχικός ο χρηματιστηριακός δρόμος και πάντα ένας ατελείωτος μαραθώνιος... Υπήρχαν μετοχές και εξακολουθούν να υπάρχουν με αποδόσεις φανταστικές και υπεράνω πάσης προσδοκίας... Αποδόσεις που τις χαίρονται όσοι εκμεταλλεύτηκαν τα χαμηλά τους που...κραύγαζαν από μακρυά για την φτήνεια του πράγματος.

Ε, λοιπόν αυτά τα χαρτιά οι περισσότεροι τα σνομπάρουν, τα αγνοούν στο πάτο τους αλλά εκ παραλλήλου οι ίδιοι είναι που τα κυνηγούν στα ύψη, στα όρη, στα ψηλά βουνά των τιμών τους... Και είναι αυτοί που πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SREP (Supervisory Review and Evaluation Process ): Πρόκειται για το ελάχιστο ύψος των βασικών εποπτικών κεφαλαίων με βάση τους πυλώνες κεφαλαιακής επάρκειας της ΕΚΤ.

Για να προσδιοριστεί ο συγκεκριμένος δείκτης πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι για σχεδόν... τα πάντα. Ό έλεγχος λαμβάνει υπόψη το ύψος των κεφαλαίων, την κερδοφορία, το βαθμό ηλεκτρονικής ολοκλήρωσης και φυσικά το ύψος των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων.

  • Εν συνεχεία και με βάση τα αποτελέσματα οι τράπεζες κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες ξεκινώντας από τις καλύτερες (1) προς τις λιγότερο «καλές» (4).
  • Όσες πάρουν υψηλή βαθμολογία έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις, όσες μπουν στο γκρουπ των αδυνάτων (4) θα υποχρεωθούν να έχουν το μέγιστο δυνατό κεφαλαιακό απόθεμα.

Με βάση την κατασκευή του δείκτη τα στάδια των κεφαλαιακών απαιτήσεων έχουν την εξής κλιμάκωση:

α) ο Πυλώνας Ι ο οποίος περιλαμβάνει κεφάλαια CET-1 4,5%

β) Ο Πυλώνας ΙΙ ο οποίος έχει μέγεθος 3% στο CET-1,

γ) Κεφάλαια ασφαλείας ύψους 1,825% τα οποία αυξάνονται το 2019 στο 2,5%

δ) επιπλέον περιθώριο για διάφορους συστηματικούς κινδύνους που αυξάνει κατά 0,25% κάθε χρόνο με όριο το 1% από το 2019 έως το 2022 και ο οποίος τώρα βρίσκεται στο μηδέν.

Οι ελληνικές τράπεζες λόγω των υψηλών NPEs πάνε κατευθείαν στην κατηγορία 4 και επιβαρύνονται με 350 μονάδες βάσης (3,5%) στα αναγκαία κεφάλαια του Πυλώνα Ι. Άρα για τις τρεις Ελληνικές τράπεζες το βασικό ύψος του SREP μπορεί να βρίσκεται τώρα στο 12,875% και 13,625% για την Πειραιώς, για το 2019 όμως το ελάχιστο ύψος είναι υψηλότερο και διαμορφώνεται στο 14,25%

Οι τράπεζες οφείλουν να βρίσκονται πάνω από αυτό το ύψος στα εποπτικά κεφάλαια ωστόσο η δέσμευση για κεφαλαιακή ενίσχυση ενεργοποιείται μόνο αν «σπάσει» το επίπεδο του 11%. Δεδομένου ότι η αμέσως επόμενη κατηγορία (3) έχει προαπαιτούμενο την επίτευξη στόχων μείωσης των NPEs στο 10% οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν υψηλό δείκτη βασικών κεφαλαίων SREP για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ο έλεγχος SREP (Supervisory Review and Evaluation Process ) για το 2019 έχει ολοκληρωθεί. Η επίσημη ανακοίνωση της αξιολόγησης από τις εποπτικές αρχές θα γίνει στο τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου αν και οι τράπεζες έχουν ήδη ενημερωθεί ήδη για το αποτέλεσμα του ελέγχου προγραμματίζοντας τις επόμενες κεφαλαιακές δράσεις ενίσχυσης.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AUDIO VISUAL: Ιστορίες χρηματιστηριακής τρέλας (δεν είναι άλλωστε και η μοναδική)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ

  • ΤΙΜΗ: 0,2200 ευρώ
  • Κ/φση: 22,62 εκατ. ευρώ!!!
  • Τα EBITDA του Ομίλουτην 30.06.2018 διαμορφώθηκαν σε € 243 χιλ. έναντι € 688 χιλ. την 30.06.2017. Τα αποτελέσματα για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε ζημιές € 6,25 εκατ. έναντι € 3,34 εκατ. την 30.06.2017.
  • Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων Μετόχων 5.016.644 από  8.889.574
  • Άύλα στοιχεία ενεργητικού... 45.529.180
  • Μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις  55.537.454 από 46.153.374
  • Βραχυπρόθεσμες Δανειακές Υποχρεώσεις  6.511.488 από 5.702.854
  • Μακροπρόθεσμα δάνεια υπό ρύθμιση  44.105.139 από 52.118.075
  • Σύνολο (εκροών) από λειτουργικές δραστηριότητες (5.518.075) από (3.484.273)
  • Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης περιόδου  1.332.110 από 1.606.455
  • NET DEBT/EBITDA(6M): 371(!!!)
  • P/BV: 4,6
  • ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: 21(!!!) ΟΦΕΙΛΕΙ δηλαδή 21 φορές τα ίδια κεφάλαια!

Η μετοχή ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ σερί επτά πλαφόν διπλασιάζοντας την τιμή της στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις του 2018. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Ο καλύτερος τρόπος για να συμμετέχει ο επενδυτής στην Αγορά, είναι να τοποθετείται με βάση τις δικές του εκτιμήσεις για τις άμεσες εξελίξεις. Ταυτόχρονα το προς επένδυση κεφάλαιο πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογο του κινδύνου, που σημαίνει ότι σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας οι τοποθετήσεις καλόν είναι να είναι μικρότερες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το 2019 θα χαρίσει σημαντικές αποδόσεις σε δεκάδες μετοχών, ο κόσμος να χαλάσει. Σε καθημερινή τριβή-ενασχόληση πάντα η στήλη, ελπίζει να ωφελήσει για πολλοστή φορά τους καλόπιστους των επενδυτών... Εφέτος, να το τονίσουμε, δεν πρόκειται να γίνεται η παραμικρή αναφορά σε μετοχές που δεν έχουν ανεκτή εμπορευσιμότητα. ΦΥΣΙΚΑ και στις ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. Θα ήταν μάλιστα ευχής έργον για τους επενδυτές (όχι πάντως για τα... ΕΧΑΕ) να τις έπαιρναν οι μεγαλομέτοχοι από το ταμπλό και να άδειαζαν τις θέσεις σε αυτό. Να ανασάνει και από την αρνητική ενέργεια που διοχετεύουν σε αυτό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Να μην ξεχνάμε, ότι με τα μεγάλα χαρτιά ασχολούνται εδώ και μερικά τέρμινα διαχειριστές Funds σκέτων χασάπηδων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Τo κλίμα των αγορών το έχετε προ πολλού αντιληφτεί και δεν είναι δυνατόν να σας ζαλίζουμε καθημερινά με το τι είπε ό δείνα ή ο τάδε οίκος, αναλυτής, σπουδαίος παράγων, ειδήμων κ.λπ., κ.λπ.

  • Φυσικά και κοιτάμε μόνον μετοχές και όχι δείκτες,
  • Φυσικά και έχουμε εντοπίσει μετοχές... από μόνοι μας (τουλάχιστον αν χάνετε, ας χάνετε από τις δικές σας επιλογές με βάση τις δικές σας εκτιμήσεις)...
  • Φυσικά και διατηρούμε πάντα ρευστότητα...
  • Φυσικά και παρακολουθούμε τα της αγοράς σε καθημερινή βάση..
  • Φυσικά και όταν αγοράζουμε το πράττουμε σε πτωτικά γυρίσματα των μετοχών μας, σταδιακά...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018 - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ: Με δεκάδες μετοχών να χαρίζουν σημαντικά έως απίστευτα κέρδη και αφήστε τους άλλους να κλαίγονται για το ΧΑ και τους επενδυτές του... Αυτά είναι για τους χαζοχαρούμενους που κάνουν συγκρίσεις και βγάζουν συμπεράσματα από την γενική εικόνα του ΧΑ την οποία όμως καθορίζουν οι γνωστές ΠΑΡΑΓΚΕΣ του. Δεν χρειάζεται να το ξανααναλύσουμε, μη κουράζουμε και τους αναγνώστες μας που ξέρουν πολύ καλά τι εννοούμε. Και να μην ξεχνάμε και πόσες άλλες μετοχές έδωσαν κι αυτές ξεχωριστές αποδόσεις στη διάρκεια της χρονιάς. Η αγορά δεν μετριέται μόνον με... ετήσιες αποδόσεις, υπάρχουν και οι ενδιάμεσες... Ψιλά γράμματα και τι να λέμε τώρα..

Money Money (8/1): Τι σημαίνουν οι εκλογές για το Χρηματιστήριο

  Κάλχας, ο νεότερος

Σημείωση: Οποιαδήποτε ανάλυση, σχόλιο ή άλλη πληροφορία αναφέρεται στο παρόν κείμενο, έχει σκοπό τη γενική ενημέρωση των επισκεπτών-αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή, σύσταση, πρόταση, προτροπή ή παρότρυνση για κάθε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση επί των μετοχικών αξιών που αναφέρονται.