Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν περαιτέρω από τα υψηλά επίπεδα του πενταμήνου σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ΕΚΤ να αναμένεται σήμερα να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και να υπαινιχθεί ότι θα υπάρξει ένας νέος γύρος πολύ φθηνών δανείων για τις τράπεζες της ευρωζώνης.

Οι τράπεζες της ευρωζώνης σημείωσαν πτώση καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές εν αναμονή του σχεδίου της ΕΚΤ για δάνεια, ενώ ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, που έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, συνέχισε να υποχωρεί εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές του κλάδου εξαιτίας επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα.

Πιέσεις δέχονταν και οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών καθώς μειώθηκαν οι τιμές του χαλκού, ενώ τα κέρδη σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες και οι υπηρεσίες ωφελείας, που ευνοούνται σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν την ευρύτερη αδυναμία στην αγορά.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,4% ενώ ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσαν πτώση 0,5%.