Άδεια λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία  «IOLCUS INVESTMENTS ΑΕΔΟΕΕ» παρείχε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ παράλληλα διαπίστωσε  τη συμμόρφωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις απαιτήσεις που προβλέπονται στην ευρωπαϊκή οδηγία της MiFID II.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 805η/28.12.2017 συνεδρίασή του:

• Διαπίστωσε τη συμμόρφωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις απαιτήσεις που προβλέπονται στην Οδηγία 2014/65 ΕΕ (MiFID II) για την παροχή από αυτό υπηρεσιών αναφοράς δεδομένων ως Εγκεκριμένος Μηχανισμός Γνωστοποίησης Συναλλαγών (Ε.ΜΗ.ΓΝΩ.ΣΥ.) και Εγκεκριμένος Μηχανισμός Δημοσιοποίησης Συναλλαγών (Ε.ΜΗ.ΔΗ.ΣΥ.).

• Παρείχε άδεια λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία με την επωνυμία «IOLCUS INVESTMENTS ΑΕΔΟΕΕ» για τη λειτουργία της ως Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΑΕΔΟΕΕ) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 2 του ν. 4209/2013, ύστερα από τη συγχώνευση, με απορρόφηση της «IOLCUS ΑΕΔΟΕΕ» από την «IOLCUS INVESTMENTS ΑΕΠΕΥ», και τη μετατροπή του σκοπού και της ονομασίας της τελευταίας σε «IOLCUS INVESTMENTS ΑΕΔΟΕΕ».