Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει την αντικατάσταση του ορισθέντος ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της, λόγω διαγραφής του τελευταίου από τα Μητρώα της ΕΛΤΕ, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η ανακοίνωσή της:

"Όπως κάθε χρόνο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη, σε αναζήτηση οικονομικών προσφορών, για τον έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων, χρήσης 2018, η οποία αναρτήθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ (Κεντρικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων), προκειμένου να είναι προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οικονομικές προσφορές για την ανάληψη του έργου υπέβαλλαν η εταιρεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ και έτερος ορκωτής ελεγκτής – λογιστής, φυσικό πρόσωπο.

Κατόπιν της ανωτέρω διαδικασίας κατακυρώθηκε ο έλεγχος στην εταιρεία "ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ", η οποία υπέβαλλε την πλέον συμφέρουσα προσφορά, ποσού 2.100 €. Επισημαίνεται ότι, στις περιπτώσεις αυτές η ανάθεση γίνεται στην ευνοϊκότερη για τα Ν.Π.Δ.Δ. οικονομική προσφορά. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ στη συνέχεια όρισε με ευθύνη της συγκεκριμένο τακτικό ελεγκτή.

Σημειώνεται ότι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει την αντικατάσταση του ορισθέντος ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της εν λόγω ελεγκτικής εταιρείας, λόγω διαγραφής του από τα Μητρώα της ΕΛΤΕ.".