Η αισιοδοξία για τις εξελίξεις στο εμπόριο προσέφερε στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην αρχή της συνεδρίασης, ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν καταλήξει σε μια προσωρινή ανακωχή ενόψει της πολυαναμενόμενης συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) αυτό το σαββατοκύριακο.

Η South China Morning Post, επικαλούμενη πηγή, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο επεξεργάζονται μια συμφωνία που θα μπορούσε να βοηθήσει να αποτραπεί ο επόμενος γύρος δασμών σε πρόσθετες κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισεκ. δολαρίων.

Στις 10:55 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,26% ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε υπεραπόδοση με άνοδο 0,70%.

Οι εξελίξεις στο εμπόριο βοήθησαν τις ασιατικές μετοχές να κινηθούν ανοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ περιόρισαν τη νευρικότητα των επενδυτών ενόψει των συνομιλιών μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου για την επίλυση της εμπορικής του διένεξης.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψαν άνοδο 0,9% ενώ οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών ενισχύθηκαν κατά 1,3%.

Άλμα 9% σημείωσε η μετοχή της σουηδικής εταιρίας ενδυμάτων H&M αφού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν καλά οι πωλήσεις των θερινών της κολεξιόν και ότι πουλά τα περισσότερα ενδύματα στις κανονικές τους τιμές.