Τάσεις σταθεροποίησης επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς τα αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas αντιστάθμισαν τις αναιμικές επιδόσεις της βρετανικής Lloyds, με την αγορά να στρέφει την προσοχή της στην πολυαναμενόμενη απόφαση της αμερικανικής Fed για τα επιτόκια.

Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας, αλλά οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα σχόλια που θα συνοδεύουν την απόφαση αναζητώντας ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας. Η απόφαση της Fed αναμένεται στις 21.00 ώρα Ελλάδας, με τον επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ να δίνει στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου.

Στις 10:13 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,08%, αφού χθες είχε τη χειρότερη ημερησία επίδοση των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών, καθώς οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές επηρεάστηκαν από τις νέες σκληρότερες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την Κίνα.

Η μετοχή της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας βάσει ενεργητικού, της BNP Paribas, σημείωσε άνοδο 3,1% ύστερα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της ενώ στον αντίποδα, η μετοχή του τραπεζικού ομίλου Lloyds υποχώρησε κατά 4,4% καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων προ φόρων κέρδη.