Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, διευρύνοντας τα κέρδη που είχαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι γερμανικές μετοχές, με αιχμή αυτή της Deutsche Bank, έκαναν ράλι και οι επενδυτές χαιρέτισαν τα σχέδια της Γερμανίας και της Κίνας για να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Η μετοχή της Deutsche Bank εκτινάχθηκε 3,6%, συμβάλλοντας στην άνοδο του δείκτη DAX κατά 1,1%. Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού την Παρασκευή, ορισμένοι μεγάλοι επενδυτές της γερμανικής τράπεζας επιθυμούν την παραίτηση του προέδρου της τράπεζας, Πάουλ Αχλάιτνερ, πριν τη λήξη της θητείας του το 2022.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν, επίσης, την Παρασκευή από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού προετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και να αυξήσει το χρέος για να αποτρέψει το ενδεχόμενο μίας ύφεσης. Η κινεζική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο αλλαγές στο πλαίσιο των επιτοκίων που θα οδηγήσουν στη μείωσή τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,9% πριν από λίγο, έχοντας ανακάμψει την Παρασκευή από τα χαμηλά επίπεδα έξι μηνών, με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο.