Πτωτικά ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ενώ οι ενεργειακές μετοχές έχασαν κάποια από τα κέρδη τους καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν οριακά ύστερα από το χθεσινό τους άλμα στον απόηχο των επιθέσεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2%.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου έχασαν μέρος των χθεσινών τους κερδών καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν αφού οι ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να αποδεσμευθούν τα στρατηγικά τους αποθέματα. Ο κλαδικός δείκτης σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,7%.

Οι επενδυτές τηρούν επίσης μια σχετικά επιφυλακτική στάση ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να μειωθούν τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 863,63 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,50%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,89 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των πρώτων Υλών (+1,54%) και των Τροφίμων(+1,08%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,96%) και της Υγείας(-0,83%).

Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 24 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.