Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς το μεσημέρι θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο «14ο Annual Roadshow» που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Πρόκειται για ετήσια επιχειρηματική - επενδυτική εκδήλωση,  που πραγματοποιείται σε συνεργασία με διεθνούς κύρους επενδυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ελληνικές εταιρείες θα παρουσιάσουν τις προοπτικές και τα σχέδιά τους σε διαχειριστές κεφαλαίων.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει πολλές κατ' ιδίαν συναντήσεις με συμμετέχουσες εταιρείες και επενδυτικά σχήματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις ξεπερνούν τα 60 άτομα.

Οι ελληνικές εισηγμένες από τον κλάδο της υψηλής αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο είναι οι: ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα - Terna Energy, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι-Κρι, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Profile Software, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.