Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) υπέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με σκοπό την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την προαγωγή ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Με αφορμή την υπογραφή MoU, ο πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α Δρ. Χρήστος Νούνης κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προώθηση του ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, την ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης καθώς και την ανάδειξη της σημασίας που έχουν οι έννοιες της αποταμίευσης, της επένδυσης και της κεφαλαιαγοράς για την οικονομία.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν οι υποδομές αλλά και η ATHEXAcademy του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνδιοργάνωση τακτικών ημερίδων και σεμιναρίων με αντικείμενο την επαγγελματική ασφάλιση. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης τεχνογνωσίας και ανάλυσης από πλευράς ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α προς επιχειρήσεις και επαγγελματικές ενώσεις που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α) και η καθοδήγησή τους για την αποτελεσματική διεκπεραίωση των απαραίτητων προπαρασκευαστικών βημάτων που απαιτούνται διαδικαστικά έως την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας ενός Τ.Ε.Α.

Πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία και του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.