Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street ενώ σε επίπεδα-ρεκόρ κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές, αν και παραμένουν οι ανησυχίες λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Ανοδικές τάσεις και στην Ευρώπη.

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street, με τις μετοχές να σημειώνουν ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ, βρίσκοντας στήριγμα στις δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αν και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από τον κοροναϊό. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, η Fed παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό.

Αν και οι μετοχές κατέγραφαν άνοδο, το ράλι σκόνταψε στις πληροφορίες ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα εξετάσει συμφωνίες εξαγορών του παρελθόντος από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και το Facebook.

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 0,9%. Στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών με κέρδη 1,9%.

Στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ο DAX ενισχύθηκε 0,99%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,71%. Ενισχυμένος 0,65% και ο CAC 40 του Παρισιού.