Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις λόγω κορονοϊού καθώς μεγάλες εταιρείες αναθεωρούν τις προβλέψεις τους και προειδοποιούν μείωση της κερδοφορίας.

Για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν πτώση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αυξανόμενο αντίκτυπο από τον κορονοϊό που ήδη έχει οδηγήσει εταιρείες σε όλο τον κόσμο να σημάνουν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κερδοφορία τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,8% στις 10:13 ώρα Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιούλιο που ο δείκτης καταγράφει πενθήμερο πτωτικό σερί.

Η βρετανική εταιρεία ποτών Diageo σημείωσε πτώση 1% καθώς προέβλεψε ότι τα κέρδη της για το 2020 θα δεχθούν πλήγμα έως 200 εκατ. λίρες (260 εκατ. δολάρια) από τον κοροναϊό.

Η εταιρεία τροφίμων Danone επίσης χαμήλωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 2020 καθώς και το περιθώριο κέρδους της, επικαλούμενη την οικονομική αβεβαιότητα και τον κορονοϊό.

Στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις έχουν σημειωθεί απώλειες ύψους τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα χρηματιστήρια παγκοσμίως, με τους οικονομολόγους να περιορίζουν τις προβλέψεις τους για ανάπτυξη και τις εταιρείες να προειδοποιούν για μειωμένα κέρδη λόγω του κορονοϊού.