Σε ράλι επιδίδονται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες μετά το ξεπούλημα της περασμένης εβδομάδας. Aπό την έναρξη κιόλας της συνεδρίασης ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street έκανε άλμα της τάξης του 3%.

 

Προς στιγμήν η ανακοίνωση ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ουάσιγκτον ανέρχονται σε 18 είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν τα κέρδη κοντά στο 2% για τον Dow Jones και κοντά στο 1% για S&P 500 και Nasdaq. Ωστόσο στις 22:35 ώρα Ελλάδος οι ταύροι έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους οδηγώντας τον Dow σε άνοδο 3,6%

Ο S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός της αμερικανικής αγοράς, ακολουθεί με κέρδη 3,1% και ο Nasdaq ενισχύεται σε ποσοστό 2,93% . Για τον πρώτο πρόκειται για την καλύτερη ημερησία επίδοση από τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι μετά και την αιμορραγία που βίωσαν οι αγορές την περασμένη εβδομάδα, αλλά και με τους διεθνείς οργανισμόυς να προειδοποιούν για ισχυρό πλήγμα από τον νέο κοροναϊό οι κεντρικές τράπεζες θα επέμβουν άμεσα και αποφασιστικά προς τόνωση της πραγματικής οικονομίας. Παράλληλα αναμένουν στροφή σε πιο επεκτακτική δημοσιονομική πολιτική από τις κυβερνήσεις.